1η Μαρτίου έρχεται το νέο Ford Everest! (+video)

Η Ford έχει «σανιδώσει» το γκάζι της παραγωγής νέων μοντέλων και μετά τη νέα γενιά Ranger, η μάρκα του μπλε οβάλ ετοιμάζει την SUV εκδοχή του, με το όνομα Everest.

Όπως βλέπουμε, το εμπρός μέρος φέρει πλείστες όσες ομοιότητες με το αντίστοιχο του νέου Ranger. Ακόμα και μέσα στα σκοτάδια της teaser εικόνας, η διαμόρφωση των LED ημέρας, των φωτιστικών σωμάτων, της μάσκας και του γενικότερου physique είναι πρόδηλη η συγγένεια με το δημοφιλές pick up. Οι φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης φανερώνουν ένα παραδοσιακό για SUV σχήμα, με αρκετές ευθείες γραμμές, μπόλικο όγκο, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και αρκετά μεγάλο μέγεθος. To Everest κυμαίνεται στα 5 μέτρα και πολύ πιθανό να τα ξεπερνά, καθώς το Ranger ποικίλει μεταξύ 5.110 και 5.446 χλστ.

Στο εσωτερικό η εικόνα θα είναι αγνώριστη σε σχέση με το προηγούμενο Everest, ακολουθώντας τα άλματα προόδου μεταξύ Ranger MK3 και Mk4. Η κάθετη οθόνη αφής πρωταγωνιστεί, μετρώντας 10,1 ίντσες από τη βασική κιόλας έκδοση, που γίνονται 12 στις πλουσιότερες. Μαζί με το σύστημα πολυμέσων SYNC4 χαρίζουν στην καμπίνα του Everest 3ης γενιάς πρωτόγνωρη ψηφιακότητα. Η high tech απόχρωση εντείνεται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το νέο επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου, ενώ για πρώτη φορά συναντάμε ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το νέο Everest (ή Endeavour σε κάποιες αγορές) θα ενσωματώνει τα μηχανικά σύνολα του pick-up, δηλαδή θα κινείται από 4κύλινδρους κινητήρες diesel με ένα ή δυο turbo! Βέβαια η κορυφαία έκδοση κατά πάσα πιθανότητα θα ενσωματώνει έναν 3λίτρο turbodiesel. Υπομονή μέχρι την 1η Μαρτίου, όταν θα παρουσιαστεί επίσημα.

Get it on Google Play Download on the App Store