Καταιγίδα με το νέο Ford Ranger Stormtrak (+video)

Η Ford αποκάλυψε σήμερα το νέο Ranger Stormtrak, μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής που ενισχύει ακόμα περισσότερο το στυλ και τις ικανότητες του βραβευμένου pick-up.

Το εντυπωσιακό Rapid Red χρώμα είναι αποκλειστικό για το Stormtrak, ταιριάζοντας ιδανικά με το επίσης αποκλειστικό κόκκινο ένθετο στη μάσκα. Η παλέτα περιλαμβάνει επίσης τους εξωτερικούς χρωματισμούς Frozen White και Blue Lightning, ενώ στη δυναμική παρουσία του αυτοκινήτου συνεισφέρουν τα αυτοκόλλητα στο καπό και τα πλαϊνά του αμαξώματος, τα μεγάλα τρισδιάστατα λογότυπα, ο νέος πίσω προφυλακτήρας και η σπορ μπάρα πίσω στην καρότσα.

Εκεί συναντάμε και το νέο Power Roller Shutter, που αυξάνει τα επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας. Το κάλυμμα του χώρου φόρτωσης ανοιγοκλείνει μέσω τηλεχειρισμού, από τους διακόπτες που βρίσκονται στην καρότσα ή μέσω αυτών στο ταμπλό. Για λόγους ασφαλείας, ειδικοί αισθητήρες εμποδίζουν την παγίδευση των δακτύλων ή τη ζημιά του φορτίου. Το Ranger Stormtrak διατηρεί το ωφέλιμο φορτίο του 1 τόνου καθώς και το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης των 3.500 κιλών, που προσφέρει η δημοφιλής σειρά Wildtrak στην οποία βασίζεται.

Στην καμπίνα συναντάμε τα δερμάτινα καθίσματα του κορυφαίου Raptor, κεντημένα με τα λογότυπα «Stormtrak» και κόκκινες ραφές. Οι επενδύσεις υιοθετούν την απόχρωση Tinted Graphite, με τις κόκκινες ραφές να απαντώνται επίσης στο ταμπλό, τις πόρτες, το υποβραχιόνιο, το τιμόνι και το λεβιέ του 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Αυτό, μαζί με τον πανίσχυρο Bi-turbo 2λιτρο EcoBlue των 213 ίππων και 500 Nm, αναλαμβάνουν την κίνηση του Ranger Stormrtak, μέσω του συστήματος επιλεκτικής τετρακίνησης.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων για να διασφαλιστεί η αποκλειστικότητά της, και θα διατίθεται σε έκδοση Double Cab με ευρύχωρα πίσω καθίσματα ή Super Cab για αυξημένο χώρο φόρτωσης. Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως το Ranger πέτυχε τη χρονιά που πέρασε νέο ρεκόρ με μερίδιο 34,9% στην κατηγορία του, καθώς ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση του ως το pick-up με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη 3, ενώ και στην Ελλάδα αναδείχθηκε το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο στην κατηγορία του.

Get it on Google Play Download on the App Store