Μοναδικό Ford Puma ST Gold Edition

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών είναι έτοιμα. Μετά από ένα καινοτόμο πείραμα στην ανθρωποκεντρική σχεδίαση, η Ford αποκάλυψε σήμερα τα χαρακτηριστικά που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις για το νέο Puma ST Gold Edition, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων αργότερα μέσα στη χρονιά.

Οι χρήστες σε Twitter και Instagram σε Ευρώπη και Ελλάδα κατέθεσαν τις προτιμήσεις τους μέσω των καναλιών της Ford στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας σχεδόν 275.000 ψήφους. Οι ψηφοφορίες πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα 10 ημερών, με τους συμμετέχοντες να επιλέγουν τους χρωματικούς συνδυασμούς στοιχείων όπως εξωτερικό φινίρισμα, αυτοκόλλητα και δαγκάνες φρένων – αποφασίζοντας ακόμα και το όνομά του.

Ως αποτέλεσμα το πρώτο μοντέλο της Ford Performance που σχεδιάστηκε με τη βοήθεια του κοινού θα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Τα αποτελέσματα κάθε ψηφοφορίας συλλέχθηκαν από τις Ευρωπαϊκές αγορές και τα κεντρικά κανάλια της Ford Ευρώπης πριν γίνει αντιπαραβολή για την ανάδειξη της επικρατέστερης συνολικής εμφάνισης.

«Θέλοντας να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό για τους φίλους των υψηλών επιδόσεων, ακολουθήσαμε μία πρωτοποριακή μέθοδο, καλώντας τους να συμμετάσχουν στη δημιουργία του Puma ST Gold Edition. Ο αριθμός των ψήφων δείχνει αφενός τον ενθουσιασμό, αφετέρου το εξαιρετικό γούστο των πελατών μας» δήλωσε ο Amko Leenarts, director, Design, Ford Ευρώπης. «Όλα κρύβονται στις λεπτομέρειες, και με αυτή την ειδική έκδοση, οι φίλοι της Ford έχουν διαμορφώσει ένα πραγματικά επιθυμητό προϊόν.»

Το Puma ST Gold Edition θα τροφοδοτείται από τον βενζινοκινητήρα 1.5 λτ. EcoBoost που αποδίδει 200 ίππους, προσφέροντας επιτάχυνση 0‑100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Η σειρά τεχνολογιών Sports Technologies περιλαμβάνει επιλέξιμα προφίλ οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Sport, Track και Eco, ένα μοναδικό στην κατηγορία μπλοκέ διαφορικό, πατενταρισμένα ελατήρια ανακατανομής πλευρικών φορτίων (force vectoring springs) και μοναδικά χαρακτηριστικά ανάρτησης και συστήματος διεύθυνσης για εξαιρετική απόκριση στις στροφές. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς.

Η Ford και η ομάδα της Team Fordzilla esports πέρσι δημιούργησαν το Team Fordzilla P1 concept χρησιμοποιώντας μία παρόμοια μέθοδο, όπου οι σχεδιαστές της εταιρείας συνεργάστηκαν με την gaming κοινότητα.

Δείτε το Puma ST Gold Edition και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store