Νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά pick-up της Ford!

Η Ford ετοιμάζει μια νέα πλατφόρμα στην οποία θα βασίζονται τα νέας γενιάς ηλεκτρικά pick-up της μάρκας. Το νέο αυτό προϊόν έρχεται για να βοηθήσει στην κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, που είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο αρχικά είχε υπολογισθεί.

Το πλάνο εξηλεκτρισμού της εταιρείας ανακοινώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της μάρκας Jim Farley, ο οποίος τόνισε πως η ζήτηση είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερη από ότι είχε προβλέψει η εταιρεία. Η παραγωγή αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2023 και θα φτάνει τις 600.000 μονάδες σε ετήσια βάση. Μάλιστα όπως ανέφερε ο Farley η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας μπορεί να υποστηρίξει ακόμα και τον τριπλασιασμό της, ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό λόγω της διαθεσιμότητας των μπαταριών. Ενδεικτικό της τεράστιας αύξησης στη ζήτηση είναι η περίπτωση του F-150 Lightning που οι ιθύνοντες της μάρκας υπολόγισαν σε 20.000 μονάδες το χρόνο. Νούμερο πολύ χαμηλότερο από τις 160.000 παραγγελίες που έχει σήμερα η Ford.

Αυτό που έκανε γνωστό επίσης ο Farley είναι πως η μάρκα με σήμα το μπλε οβάλ ετοιμάζει μια νέα πλατφόρμα στην οποία θα βασίζονται τα επόμενα ηλεκτρικά Pick-Up της. Αυτή η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα που θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της μάρκας, θα βοηθήσει στο να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της αγοραστικής ζήτησης, η οποία αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο από το 2025 κι έπειτα.

Get it on Google Play Download on the App Store