Νέο Ford E-Transit Custom με ανακλινόμενο τιμόνι

Η Ford Pro παρουσίασε το εντελώς νέο E-Transit Custom, το οποίο είναι σχεδιασμένο εξ αρχής ώστε να προσφέρει νέα επίπεδα παραγωγικότητας στους πελάτες στην κατηγορία van ενός τόνου. Θα ξεκινήσει να παράγεται το φθινόπωρο του 2023 και είναι ένα από τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της Ford Pro που θα έρθουν στην Ευρώπη μέχρι το 2024.

Το συνολικό ύψος του E-Transit Custom είναι τώρα κάτω από δύο μέτρα βοηθώντας στην πρόσβαση σε περιοχές με περιορισμένο ύψος, όπως τα πολυώροφα παρκινγκ αυτοκινήτων, τα γκαράζ και οι υπόγειοι σταθμοί φόρτωσης. Ένα κορυφαίο στην κατηγορία άνοιγμα πλαϊνής πόρτας βελτιώνει τη διαδικασία φόρτωσης, ενώ ένα νέο σκαλοπάτι διευκολύνει την πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης. Ως πάνελ van, το E-Transit Custom προσφέρει χώρο φόρτωσης από 5,8 – 9,0 m3 και μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 3.450 χλστ. Επίσης διατίθεται σε εκδόσεις double-cab-in-van και kombi, όλες με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κοντό ή μακρύ μεταξόνιο και χαμηλή ή ψηλή οροφή. Το E-Transit Custom προσφέρει ωφέλιμα φορτία έως 1.100 κιλά, χαμηλότερο πάτωμα φόρτωσης για ευκολότερη πρόσβαση και μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 κιλά.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέγουν ισχύ 135 PS ή 217 PS ανάλογα με τις ανάγκες τους. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν κορυφαία για την κατηγορία ροπή 415 Nm. Η μπαταρία των 400-volt έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh και θα παρέχει αυτονομία έως 380 χιλιόμετρα. Η Ford Pro εκτιμά ότι το E-Transit Custom θα προσφέρει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος συγκριτικά με ένα αντίστοιχο diesel όχημα, που μπορεί να φτάσει έως και το 40%  Το E-Transit Custom είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στην ιστορία που χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας με έγχυση ατμού για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας, που είναι στάνταρ σε όλα τα οχήματα. Επιπλέον, το E-Transit Custom διαθέτει ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα πέδησης με δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving).

Ο τριφασικός, ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW AC του E-Transit Custom μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία σε 7,8 ώρες. Υποστηρίζει επίσης την ταχεία φόρτισης DC έως 125 kW για επαναφόρτιση 15-80% σε 41 λεπτά. Πρόσθετα, μια εγγύηση οκτώ ετών/160.000 χλμ. καλύπτει όλα τα εξαρτήματα υψηλή τάσης. Όπως και στο E-Transit, το ProPower Onboard παρέχει ισχύ μέχρι 2.3 kW μέσω πριζών στην καμπίνα και στο χώρο φόρτωσης για την τροφοδοσία ηλεκτρικών εργαλείων, φώτων και συσκευών, χρησιμοποιώντας τη μπαταρία υψηλής τάσης του οχήματος κατά την οδήγηση ή στο χώρο εργασίας.

Εξωτερικά, η γεμάτη αυτοπεποίθηση σιλουέτα του E‑Transit Custom, οι ισορροπημένες αναλογίες, και ο full LED εξωτερικός φωτισμός με τις χαρακτηριστικές μπάρες φώτων θέτουν ένα νέο σχεδιαστικό σημείο αναφοράς για τα van 1Τ. Στο εσωτερικό ένα νέο ανακλινόμενο τιμόνι είναι ο πρωταγωνιστής στο προαιρετικό πακέτο Mobile Office και μπορεί να γίνει μία εργονομική βάση για tablet και laptop, αλλά και τραπεζάκι, με επίπεδη επιφάνεια για να μπορεί ο οδηγός να γράφει ή να απολαμβάνει το γεύμα του πιο άνετα. Ο συνδυασμός ενός επιλογέα ταχυτήτων τοποθετημένου στην κολόνα, ηλεκτρονικού χειρόφρενου και τιμονιού τύπου squircle διευκολύνουν την πρόσβαση στην καμπίνα από τη μία πλευρά στην άλλη. Κάθε E-Transit Custom είναι εξοπλισμένο με μία οθόνη αφής 13 ιντσών στραμμένη προς το οδηγό για ευκολία στη χρήση, εξοπλισμένη με το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford που τροφοδοτείται μέσω ενός νέου μόντεμ 5G για εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα με τη σουίτα τεχνολογιών της Ford Pro.

Get it on Google Play Download on the App Store