Νέο Ford Tourneo Courier ηλεκτρικό και βενζίνη

Η Ford αποκάλυψε σήμερα το ολοκαίνουργιο E-Tourneo Courier μαζί με το Tourneo Courier, ένα πενταθέσιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων με σχεδιασμό εμπνευσμένο από τα SUV, αφθονία χώρων και μεγάλη πρακτικότητα. Το E-Tourneo Courier εξελίχθηκε εξ αρχής για να προσφέρει ευρυχωρία και πρακτικότητα σε κόμπακτ εξωτερικές διαστάσεις. Οι κοντοί πρόβολοι και οι ευθείες γραμμές ενισχύουν το οπτικό πλάτος και τη στιβαρότητα, ενώ το εμπρός τμήμα που προορίζεται αποκλειστικά για την ηλεκτρική έκδοση διαθέτει μια φουτουριστική μπάρα φώτων που εκτείνεται από άκρη σε άκρη καθώς και τη χαρακτηριστική μάσκα της Ford με ρόμβους και επένδυση χρωμίου.

Φουλ της πρακτικότητας και των χώρων

Το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα εξελίχθηκε προκειμένου να μεταφέρει πέντε ενήλικες και τις αποσκευές τους με άνεση και με βελτιστοποιημένη πρακτικότητα, αξιοποιώντας και το μεγάλο χώρο αποσκευών των 570 λίτρων (2.162 λτ. με πεσμένα καθίσματα). Οι επιβάτες επωφελούνται επίσης από τον βελτιωμένο χώρο για τους ώμους και το κεφάλι, καθώς και από μια σειρά πρακτικών επιλογών αποθήκευσης, όπως η διαμορφώσιμη κεντρική κονσόλα, η κρυφή θήκη στο χώρο αποσκευών στο πίσω μέρος και ένα εμπρός χώρο φόρτωσης 44 λίτρων. Οι ενσωματωμένες ψηφιακές εμπειρίες επικεντρώνονται γύρω από το «digiboard» που περιλαμβάνει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4 με τη μεγάλης οθόνη αφής 12 ιντσών.

Με ηλεκτροκινητήρα και EcoBoost

Στο ηλεκτρικό E-Tourneo Courier ο κινητήρας του αποδίδει 136 ίππους και επιτυχγάνει μέγιστη ταχύτητα 145 χλμ./ώρα. Συνδυάζεται με προφίλ οδήγησης Normal, Eco και Slippery, καθώς και με επιλογή λειτουργίας one-pedal driving. Με τον ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW AC φορτίζει από το 10 στο 100% σε 5,7 ώρες και σε ταχεία φόρτιση 100 kW (DC) από το 10 στο 80% σε λιγότερο από 35 λεπτά, ενώ σε 10 λεπτά η αυτονομία αυξάνεται κατά 87 χιλιόμετρα.

Εκτός από το αμιγώς ηλεκτρικό E-Tourneo Courier, υπάρχει και το Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 125 PS, διαθέσιμο για παραγγελία στα μέσα του 2023. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή ένα νέο, επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Και σε crossover έκδοση Active

Το E-Tourneo Courier διατίθεται σε συνδυασμό με μια γκάμα κομψών εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένου του ξεχωριστού μοντέλου Active, το οποίο προσφέρει -μεταξύ άλλων- χρωματική αντίθεση οροφής, εξωτερικά προστατευτικά στα τόξα των θόλων των τροχών, μπάρες οροφής και μοναδικά υφάσματα καθισμάτων. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ακόμα το πολυτελές Titanium και το στιλάτο Trend.

Το E-Tourneo Courier θα παράγεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας από το δεύτερο εξάμηνο του 2024, μαζί με το Puma – το επιβατικό αυτοκίνητο της Ford με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, το οποίο πρόκειται να προσφέρει μια ηλεκτρική έκδοση μέχρι το 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store