Νέο και πιο «κοφτερό» Ford Focus ST Track Pack

Η Ford προικίζει το Focus ST με το -ειδικά εξελιγμένο από τη Ford Performance- πακέτο Track Pack, που τονώνει ακόμα περισσότερο τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την εμφάνιση του πεντάθυρου hot hatch.

Στο δεύτερο σκέλος, οι προφανείς αναβαθμίσεις εντοπίζονται στις μαύρες πινελιές και τις νέες πολυάκτινες 19άρες ζάντες, οι οποίες είναι 10% ελαφρύτερες σε σχέση με τις εργοστασιακές. Η Agate Black απόχρωση τις ντύνει, όπως και τη μάσκα, την οροφή, τα καλύμματα των καθρεπτών, το διαχύτη, την αεροτομή και τις ενθέσεις στον εμπρός προφυλακτήρα. Τα «γερακίσια» μάτια θα παρατηρήσουν και τα μαύρα περιγράμματα στα σήματα «ST», αντί των χρωμιωμένων στο κανονικό. Αντιθέτως, τα φρένα της Brembo (363 χλστ. μπροστά) φαίνονται με τη μία, χάρις στις κόκκινες τετραπίστονες δαγκάνες. Σύμφωνα με τους μηχανικούς του «Μπλε Οβάλ», το νέο σύστημα πέδησης εμφανίζει μικρότερη φθορά και μεγαλύτερη αντοχή στην υπερθέρμανση, κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων γύρων σε πίστα.

Αυτός, εξάλλου, είναι και ο σκοπός πίσω από το Track Pack (το λέει και το όνομα). Το εξειδικευμένο πακέτο εξελίχθηκε από τη Ford Performance, έπειτα από δοκιμές στις ανάλογες εγκαταστάσεις της Ford και το Nurburgring.  Ουσία και αποκορύφωμα είναι το ρυθμιζόμενο coilover kit της KW Automotive, που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 10-15 χλστ., αποτελείται από έως και 50% σκληρότερα ελατήρια και προσφέρει ευρύτατο φάσμα ρυθμίσεων για τη σκληρότητα των αμορτισέρ (12 βαθμίδες για τη συμπίεση, 16 για το rebound). Ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 2.3 EcoBoost αντίθετα, παραμένει ως είχε.

Η απόδοση είναι σταθερά στα 280 άλογα και τα 420 Nm, ωστόσο στο Track Pack συνδυάζεται αποκλειστικά με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο (και με 7άρι αυτόματο το απλό), που στέλνει ισχύ στον μπροστινό άξονα με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (eLSD). Προσόντα πέρα για πέρα ικανά, να στείλουν το χειροκίνητο Focus ST στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,7 δλ. και μέχρι τα 250 χλμ./ώρα τελικής, όπου παρεμβαίνει ο ηλεκτρονικός περιοριστής.

Το Track Pack είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία σε πολλές αγορές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας. Οι πρώτες παραδόσεις του αναβαθμισμένου Ford Focus ST έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store