Φρεσκάρισμα δυναμισμού για το Kia Ceed

Με 28% μερίδιο πωλήσεων επί των συνολικών της Kia, το Ceed συνιστά ένα από τα πιο σημαντικά της μοντέλα στην Ευρώπη. Για να το κρατήσουν φρέσκο και μάχιμο, οι Κορεάτες προχώρησαν σε ένα περιορισμένης έκτασης facelift που επικεντρώνεται κυρίως στο εμπρός μέρος.

Το ανανεωμένο μικρομεσαίο της Kia ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα, που φιλοξενεί περισσότερα χρωμιωμένα στοιχεία, και ανασχεδιασμένα LED ημέρας στα φανάρια. Πλέον δεν φέρουν τα τέσσερα LED σε σχήμα παραλληλόγραμμου (δυο πάνω, δυο κάτω στο φανάρι), αλλά μια τριάδα βελών πέριξ των λαμπτήρων, που κάνουν πιο δυναμικό το πρόσωπο του Ceed. Ελαφρώς διαφορετικά είναι τα γραφικά στα πίσω φωτιστικά σώματα, με το GT Line να παρουσιάζει τις πιο έντονες διαφοροποιήσεις. Εκτός της πιο αιχμηρής μάσκας και των ασημί λεπτομερειών στον εμπρός προφυλακτήρα, τα πίσω φώτα αποτελούνται από 48 στοιχεία έκαστο, καλυμμένα από σκουρόχρωμο κρύσταλλο. Όπως σε κάθε facelift, έτσι και εδώ συναντάμε νέα σχέδια στις ζάντες (17 και 18 ιντσών), μαζί με πλουσιότερη παλέτα: Experience Green, Yucca Steel Grey, Machined Bronze και Lemon Splash τα νέα χρώματα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ακόμα λιγότερες, περιοριζόμενες σε νέες επενδύσεις και διαφορετικό λεβιέ για τα GT Line και GT. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων -στις πλουσιότερες εκδόσεις- φτάνει τις 12,3 ίντσες, έχοντας δίπλα του μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Οι λειτουργίες συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto είναι στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθεται ένα premium ηχοσύστημα της JBL με 8 ηχεία και subwoofer. Πλούσιος και ο εξοπλισμός ασφαλείας, με το πακέτο συστημάτων ADAS να περιλαμβάνει αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, αναγνώριση τυφλών σημείων, πεζών και ποδηλατών, αλλά και αυτόματη διατήρηση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.

Η γκάμα κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης παραμένει απαράλλαχτη. Στη βάση συναντάμε τον 1.000άρη τρικύλινδρο τούρμπο των 120 ίππων και το mild hybrid σύστημα των 48 Volt, σε συνεργασία με 6άρι χειροκίνητο ή 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Το ίδιο μοτέρ προσφέρεται και με LPG, στα 100 άλογα και 6άρι χειροκίνητο. Στη συνέχεια έχουμε τον 1.500άρη τετρακύλινδρο των 160 ίππων, επίσης με 48V και 6άρι χειροκίνητο/7άρι μηχανικό, ενώ ο 1.600άρης ντίζελ των 136 ίππων (πάντα με mild hybrid και επιλογή μεταξύ μηχανικού-αυτόματου) φροντίζει για τους φαν της πετρελαιοκίνησης. Για αυτούς των plug-in υβριδικών υπάρχει το PHEV Sportswagon, με το συνδυασμό του ατμοσφαιρικού 1.600άρη των 104 ίππων και του ηλεκτροκινητήρα να προσφέρει 141 ίππους και 265 Nm (6άρι DCT το κιβώτιο), επιτρέποντας κίνηση αποκλειστικά με το ρεύμα για έως 58 χλμ. Για τους γρήγορους, τέλος, υπάρχει το GT με τον 1.600άρη τούρμπο των 204 ίππων και το 7άρι DCT.

Η παραγωγή του ανανεωμένου Ceed θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία, με τις πωλήσεις να ακολουθούν λίγο αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store