Αρχοντικό νέο Genesis GV80 με έως 375 άλογα (+video)

Η Hyundai και γενικότερα οι Κορεάτες, έχουν πάψει εδώ και χρόνια να θυμίζουν το παρελθόν. Μεγαλύτερη απόδειξη από τα Genesis δεν υπάρχει. Και το ολοκαίνουργιο GV80 έρχεται να το πιστοποιήσει, για άλλη μία φορά.

Σε μία ιδιαίτερα απαιτητική και πολυπληθή κατηγορία -αυτή των πολυτελών SUV- η κορεατική ναυαρχίδα προτάσσει την ιδιαίτερη εμφάνιση, την πολυτέλεια και φυσικά τον ασυναγώνιστο λόγο τιμής-αξίας. Στον πρώτο τομέα, η χαρακτηριστική πολύγωνη μάσκα και τα νέα τετραπλά φωτιστικά σώματα εμπρός («Quad Lamps» τα ονομάζει η Genesis) χαρίζουν στο GV80 την δική του ταυτότητα, με τo επιβλητικό αμάξωμα (οι Κορεάτες δεν ανακοινώνουν ακόμα διαστάσεις) και τις ζάντες των 22 ιντσών (στάνταρ οι 19άρες), μαζί με τα φαρδιά Quad Lamps πίσω και την διαμόρφωση spoiler κάτω από το αντίστοιχο παρμπρίζ, να ολοκληρώνουν το αρχοντικό πακέτο.

Δείτε ακόμη: Πόσο κάνει το υπερπολυτελές Genesis G90;

Στο εσωτερικό αναλαμβάνουν δερμάτινες, αλουμινένιες και ξύλινες επενδύσεις, από κοινού με μια οθόνη 14,5 ιντσών στο πάνω μέρος του ταμπλό και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Οι αεραγωγοί είναι πολύ στενοί και φαρδιοί, προκειμένου να εντείνουν την αίσθηση του πλάτους, ενώ το ίδιο κάνει και η ογκώδης κεντρική κονσόλα. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην εξασφάλιση ησυχίας, μέσω του συστήματος Road-Noise Active Noise Control. Το RNANC αναλύει τα ηχητικά κύματα που παράγονται από εξωτερικούς παράγοντες (θόρυβο κύλισης, αεροδυναμικό και γενικότερη φασαρία) και παράγει κύματα ίσης, αλλά αντίθετης κατεύθυνσης που τα εξουδετερώνουν, μέσα σε 0,002 δλ.!

Ως γνήσιος εκπρόσωπος των πολυτελών SUV, το μεγάλο Genesis βρίθει συστημάτων ασφαλείας. Αυτόματο φρενάρισμα, ενεργή διατήρηση απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, 10 αερόσακοι (μεταξύ των οποίων, ένας ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα) ανίχνευση πεζών και τυφλών σημείων είναι στάνταρ, ενώ το Road Preview χρησιμοποιεί ραντάρ, ώστε να σκανάρει το οδόστρωμα και να προετοιμάζει αναλόγως τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές του Hyundai i30 Fastback N στην Ελλάδα

Την κίνηση του επιβλητικού παρουσιαστικού, αναλαμβάνουν 3 κινητήρες. Στη βάση της γκάμας συναντάμε έναν 3.0 λτ. V6 ντίζελ, απόδοσης 278 ίππων και 589 Nm ροπής. Ακολουθεί ένας 2.5άρης τετρακύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας 305 ίππων και 422 Nm, ενώ στην κορυφή τοποθετείται ο twinturbo V6 των 3.5 λίτρων και 380 ίππων, μαζί με 530 Nm. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω τροχούς, με τετρακίνητες εκδόσεις να διατίθενται προαιρετικά.

Get it on Google Play Download on the App Store