To νέο Genesis X Coupe δείχνει το μέλλον της μάρκας

Η Genesis αποκάλυψε ένα μοναδικό πρωτότυπο μοντέλο, το Genesis X, που δείχνει πως θα είναι η μελλοντική σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας. Το πέμπτο concept της μάρκας ξεχωρίζει με το φαρδύ και χαμηλό παρουσιαστικό του, το οποίο συνεχίζει μια σειρά από σχεδιαστικά στοιχεία της Genesis, όπως είναι η μεγάλη και ιδιαίτερη μάσκα, καθώς και οι δυο λεπτές γραμμές για τα φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος η οροφή «σβήνει» υπέροχα τονίζοντας τον κουπέ χαρακτήρα του πρωτότυπου ηλεκτρικού μοντέλου. Όπως δήλωσε κι ο επικεφαλής σχεδιασμού της Genesis, ο SangYup Lee «Το Genesis X αποτελεί την επιτομή του Athletic Elegance που προσδίδουμε στα αυτοκίνητά μας. Η υπογραφή των δύο γραμμών και η αυξημένη πολυτέλεια, θα είναι τα σημεία διαφοροποίησής μας από τον ανταγωνισμό».

Με το βλέμμα στο μέλλον!

Η μεγάλη μάσκα είναι σχετικά οικεία, με το σχήμα της να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Όμως η μεγάλη διαφορά είναι στο μοτίβο 3D G-Matrix, το οποίο ενσωματώθηκε για να τονίσει τον φουτουριστικό χαρακτήρα του ηλεκτρικού μοντέλου. Σίγουρα θα αναρωτηθείτε ποιος ο λόγος ύπαρξης μάσκας σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι. Πρώτον για να τονίσουν την εμφάνιση κι εν συνεχεία για λόγους αεροδυναμικούς, αλλά και ψύξης των μπαταριών. Οι υπόλοιπες σχεδιαστικές πινελιές έχουν επιλεχθεί με γνώμονα την ενίσχυση του ηλεκτρικού χαρακτήρα του αυτοκίνητου, όπως για παράδειγμα οι πράσινες δαγκάνες των φρένων, ακόμα και το χρώμα του αμαξώματος. Αυτό ονομάζεται Lençóis Blue κι οι σχεδιαστές το επέλεξαν εμπνευσμένοι από εθνικό πάρκο στη Βραζιλία, το Lençóis Maranhenses!

Εσωτερικό πολυτελείας!

Η καμπίνα του Genesis Χ είναι οδηγοκεντρική, μιας κι η κεντρική κονσόλα είναι στραμμένη προς τον οδηγό και δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται. Ο πίνακας οργάνων παραμετροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού, ενώ εντύπωση κάνει η «σφαίρα» στη βάση της κονσόλας που εκτελεί χρέη επιλογέα ταχυτήτων. Ένα ακόμα σχεδιαστικό τερτίπι είναι η διχρωμία στα καθίσματα (είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά), με του οδηγού να είναι σε απόχρωση Scotch Brown και του συνοδηγού σε Ocean Wave Green Blue.

Θα έλθει στην παραγωγή;

Εδώ μας τα χάλασαν οι άνθρωποι της Genesis, μιας και είπαν ότι προς το παρόν τουλάχιστον, το Genesis X θα το απολαμβάνουμε ως πρωτότυπο. Όπως ανέφερε κι ο εκπρόσωπος της εταιρείας, είναι ένα πολύ καλό δείγμα το τι μπορεί να επιτύχει ως εταιρεία. Και έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει! Είμαστε ένας κατασκευαστής που εξελίσσει συνεχώς τα προϊόντα του! Ετοιμαστείτε να δείτε πολλά συναρπαστικά μοντέλα από την Genesis»

Get it on Google Play Download on the App Store