Γενέθλια Mercedes-AMG G63 Edition 55 με ατελείωτη ροπή

Η Mercedes γιορτάζει 55 χρόνια πορείας της AMG, παρουσιάζοντας την επετειακή έκδοση Edition 55 της G63 που ξεχωρίζει για την κυριαρχική εμφάνιση και, φυσικά, τη ροπή του κινητήρα.

Οι οπτικές διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες G63 επικεντρώνονται στα αυτοκόλλητα, που κοσμούν το κάτω μέρος των θυρών. Η Edition 55 διαθέτει τα πακέτα AMG Night Package και Night Package II, που βάζουν τις μαύρες πινελιές τους σε διάφορα μέρη του αμαξώματος (όπως η μάσκα και το σήμα), ενώ αποκλειστικές είναι και οι 22άρες πολυάκτινες ζάντες με Matt Tantalum Grey φινίρισμα. Ιδιαίτερη χροιά μοναδικότητας δίνει η τάπα της βενζίνης, που αποτελείται από αλουμίνιο και φέρει την υπογραφή της AMG.

Στο εσωτερικό συναντάμε διχρωμία κόκκινού-μαύρου στις δερμάτινες επενδύσεις, οι οποίες καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας. Καθίσματα και πόρτες δέχονται τις περιποιήσεις του δέρματος Nappa, την ώρα που το τιμόνι διαθέτει την πατενταρισμένη επένδυση μικροϊνών Dinamica της Mercedes. Τα φιλέτα ανθρακονημάτων και αλουμινίου είναι επίσης παρόντα, σε κεντρική κονσόλα και διακόπτες/τιμόνι/πεντάλ αντίστοιχα.

Κάτω από το καπό, τι άλλο; Ο 4.0 V8 twinturbo των 585 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 850 Nm στις 2.500-3.500 σ.α.λ., στην τροφοδοσία όλων των τροχών μέσω του 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου G-TRONIC και του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC. Ο πανίσχυρος οκτακύλινδρος δεν ιδρώνει από τους 2,5 τόνους βάρους, επιταχύνοντας το γερμανικό «θωρηκτό» στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 4,5 δλ. Χάριν προστασίας των ελαστικών, η επέλαση της G63 οριοθετείται ηλεκτρονικά στα 220 χλμ./ώρα.

H Edition 55 είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά της Γερμανίας, με τιμή αυξημένη κατά 17.850 ευρώ συγκριτικά με την απλή G63.

Get it on Google Play Download on the App Store