Μια κλάση πάνω το ολοκαίνουργιο Honda Civic

Περίπου ένα μήνα μετά τη διαρροή εικόνων από τα πατενταρισμένα σχέδια της Honda για το νέο Civic, οι Ιάπωνες παρουσιάζουν το πρωτότυπο που μας δείχνει κατά τεράστιο ποσοστό τη μορφή της 11ης γενιάς του μικρομεσαίου τους.

Το εμπρός μέρος εμφανίζεται περισσότερο στρογγυλεμένο, με τα μακρύτερα και λιγότερο αιχμηρά φωτιστικά σώματα, να θυμίζουν τα αντίστοιχα των σημερινών Accord και Clarity. Επιθετικός παραμένει ο προφυλακτήρας, αλλά σε πιο ώριμη εκτέλεση, ενώ τη διατήρηση του δυναμικού προφίλ αναλαμβάνουν οι έντονοι ώμοι στο ύψος των θυρών, μαζί με την καμπύλη γραμμή της οροφής. Ξεχωριστό σχεδιαστικά σημείο το τρίτο παράθυρο, που διακρίνεται για το έντονο «κόψιμο», δημιουργώντας την αίσθηση δυο επιπέδων μεταξύ αμαξώματος και πόρτας πορτμπαγκάζ.

 

Στο πίσω μέρος, η τετράθυρη έκδοση του Civic ξεχωρίζει χάρις στην ολότελα διαφορετική διαρρύθμιση των φωτιστικών σωμάτων, που πλέον είναι μακρόστενα και πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με πριν, επίσης θυμίζοντας του αντίστοιχα του Accord (αν και τα γραφικά των LED περισσότερο σε Audi A3 Sedan παραπέμπουν). Νέο είναι και το χρώμα του πρωτοτύπου, με ονομασία Solar Flare Pearl.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Honda Civic Type R θα έχει 400 ίππους και 4κίνηση

Εντός του αυτοκίνητου, εξίσου μεγάλες αλλαγές. Εικόνα έχουμε μόνο μέσω του επίσημου σχεδίου της Honda, όμως η ολοκληρωτική αναβάθμιση της καμπίνας «βγάζει μάτι». Οι αεραγωγοί του κλιματισμού είναι μια οριζόντια γραμμή στο ταμπλό, που ουσιαστικά το χωρίζει σε δυο μέρη. Στο πάνω περιμένουμε μαλακό, αφρώδες πλαστικό και φιλοξενεί μια οθόνη αφής 9 ιντσών, όπου διακρίνουμε ένα περιστροφικό χειριστήριο. Στο κάτω μέρος του ταμπλό, συναντάμε άλλα 3 περιστροφικούς διακόπτες, πιθανότατα για τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Εντύπωση προκαλεί ότι ο πίνακας οργάνων δεν είναι κάποιο φαντασμαγορικό ψηφιακό σύνολο, αλλά φαίνεται να αποτελείται από τα δυο παλιά, καλά όργανα για ταχύμετρο και στροφόμετρο, συνοδεία των καθιερωμένων πληροφοριών.

Δείτε ακόμα: Ποιο Honda πιάνει τα 782 χλμ./ώρα;

Η Honda προγραμματίζει το λανσάρισμα του Civic MK11 για τέλη του 2021, με την παραγωγή τόσο του σεντάν όσο και του χάτσμπακ, να γίνεται στην Αμερική.

Get it on Google Play Download on the App Store