Νέο Honda Insight με τεράστιες αλλαγές (+video)

Την πρώτη εμφάνισή του κάνει το νέο Honda Insight παραγωγής, που θα πραγματοποιήσει τη παγκόσμια πρεμιέρα του στις 28 Μαρτίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (NYIAS), ενώ το λανσάρισμά του στις Η.Π.Α. θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη: Honda Jazz έφαγε 127 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα

Το νέο Insight δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το προγενέστερο (ήταν διαθέσιμο και στην Ελλάδα) και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο Civic και στο Accord, με τα οποία μοιάζει σχεδιαστικά και παρουσιάζει ενδιαφέροντα αισθητικά γνωρίσματα, θυμίζοντας στο τελείωμά του 4θυρο κουπέ. Το νέο Honda Insight μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το υπάρχον 10ης γενιάς Civic, ωστόσο φέρει πολλές αλλαγές και σε τεχνικό επίπεδο, εξασφαλίζοντας υψηλότερα επίπεδα ανέσεων. Επίσης, διαθέτει αλουμινένιο καπό και πρόσθετη ηχομόνωση στο χώρο του κινητήρα, στα εμπρός φτερά και στις πόρτες.

Μοντέρνο σχεδιασμό διαθέτει και το εσωτερικό του νέου Honda Insight, όπου κυριαρχούν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη TFT των 7 ιντσών, η οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων στην κονσόλα και τα μπουτόν επιλογής κίνησης, αντί του κλασικού επιλογέα ταχυτήτων. Οι χώροι είναι άνετοι για όλους τους επιβάτες (μεταξόνιο 2.700 χλμ.) και για τις αποσκευές (428 λτ.).

Διαβάστε ακόμη: Νέο Honda CR-V και υβριδικό με τρεις κινητήρες

Την κίνηση του νέου Honda Insight αναλαμβάνει ένας νέας γενιάς υβριδικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης 1.5 λτ. κύκλου Atkinson, από ένα ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ιόντων – λιθίου που είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 151 ίππους και τα 267 Nm ροπής. Το Insight διαθέτει τρεις επιλογές οδήγησης, τη Normal, την Econ και την Sport. Στις περισσότερες συνθήκες το Insight λειτουργεί μόνο με την ηλεκτρική ισχύ, αντλώντας ενέργεια από τον κινητήρα, ο οποίος λειτουργεί σαν γεννήτρια και στέλνει ρεύμα είτε στο ηλεκτρικό μοτέρ ή στην μπαταρία. Προς το παρόν η Honda δεν ανακοινώνει νούμερα επιδόσεων ή κατανάλωσης.

Get it on Google Play Download on the App Store