Νέο μικρομεσαίο υβριδικό SUV Honda ZR-V

Η Honda Ευρώπης ανακοίνωσε στις 10 Μαΐου το νέο εκπρόσωπό της στη δημοφιλή κατηγορία των C-SUV, το ZR-V e:HEV. Οι πωλήσεις του στη Γηραιά Ήπειρο θα ξεκινήσουν το 2023, ενώ θα τοποθετείται ανάμεσα στα νέα HR-V και CR-V. Πριν από λίγα λεπτά έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην Ιαπωνία το ZR-V, το οποίο μοιάζει αρκετά με το HR-V που πωλείται στις Η.Π.Α.

Διαστάσεις δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο αναμένεται να μη διαφέρει σημαντικά από τον Αμερικάνο συγγενή του, που μετρά 4,56 μ. σε μήκος. Από πλευράς σχεδιασμού είναι κομψό και ήπιων τόνων γενικότερα, με χαρακτηριστικά του γνωρίσματα τη μεγάλη μάσκα με τις κάθετες γρίλιες, τα λεπτά φωτιστικά σώματα και το συνδυασμό απαλών καμπύλων επιφανειών με διακριτικά νεύρα.

Στο εσωτερικό υιοθετείται η νέα μινιμάλ σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda, με ευθείες γραμμές, επίπεδες επιφάνειες και τον οριζόντιο αεραγωγό κατά μήκος του ταμπλό Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη του infotainment στο κέντρο. Πιο κάτω βρίσκονται τα γνώριμα χειριστήρια του κλιματισμού και πιο πίσω οι διακόπτες για το χειρισμό του αυτόματο κιβωτίου ταχυτήτων του υβριδικού κινητήρα. Έμφαση έχει δοθεί στην ποιότητα κατασκευής και στους χώρους.

Το e:HEV σύνολο συνδυάζει ένα 2λιτρο βενζινοκινητήρα, δύο ηλεκτροκινητήρες και το e-CVT μιας σχέσης, όπως αντίστοιχα και στο νέο Civic. Ιπποδύναμη δεν ανακοινώθηκε, παρόλα αυτά αναμένεται να μη διαφέρει από την ισχύ των 184 ίππων που αποδίδεται στο νέο χάτσμπακ Honda. Επιπλέον, στην Ιαπωνία, το ZR-V θα προσφέρεται με 1.5 λτ. turbo μοτέρ, συνοδευόμενο με CVT κιβώτιο ταχυτήτων. Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα διατίθενται και με αυτόματη τετρακίνηση AWD, για καλύτερη πρόσφυση σε οδοστρώματα που γλιστρούν.

Get it on Google Play Download on the App Store