Νέο σπορ Honda Civic Si 1.5 λτ. με 200 άλογα

Η Honda παρουσίασε το νέο σπορ Civic Si χρησιμοποιώντας ως βάση το εντελώς νέο 11ης γενιάς Civic Sedan, αλλά με αρκετές διαφορές και προσθήκες, εξωτερικά, στο εσωτερικό και στα μηχανικά του μέρη. Το τριών όγκων αμάξωμά των 4,7 μ. μήκους εμφανίζεται πιο δυναμικό, χάρη στην προσθήκη νέων προφυλακτήρων, αεροδυναμικών βοηθημάτων, δύο μεγάλων οβάλ απολήξεων της εξάτμισης και σκουρόχρωμων ζαντών αλουμινίου 18 ιντσών.

Η καμπίνα του νέου Civic Si εστιάζει στον οδηγό, όπου νέο κυρίαρχο στοιχείο αποτελούν τα τύπου μπάκετ εμπρός καθίσματα με το ενσωματωμένο προσκέφαλο. Επιπλέον, εξοπλίζεται με μεταλλικά πεντάλ, ασημί διακοσμητικά και με κόκκινες ραφές στο τιμόνι, στις πόρτες και την κεντρική κονσόλα. Την σύγχρονη εικόνα του ενισχύουν με την σειρά τους ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 7 ιντσών και η οθόνη αφής των 9 ιντσών για το infotainment.

Την κίνηση του νέου Civic Si αναλαμβάνει το 4κύλινδρο Turbo μηχανικό σύνολο των 1.5 λτ., ισχύος 200 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 260 Nm στις 1.800-5.000 σ.α.λ. (300 σ.α.λ. χαμηλότερα από το προγενέστερο). Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση και πιο κοντές διαδρομές.

Η Honda αναφέρει ακόμα ότι το νέο Civic Si είναι πιο άκαμπτο από ποτέ, ενώ για την πιο καλή οδική του συμπεριφορά συμβάλλουν τα πλατύτερα μετατρόχια και το μακρύ μεταξόνιο. Πρόσθετα τα ελατήρια είναι 8% πιο σκληρά μπροστά (γόνατα ΜακΦέρσον) και 54% πιο άκαμπτα στο πίσω μέρος (πολλαπλών συνδέσμων) σε σύγκριση με το Civic Sedan. Νέα είναι και τα αμορτισέρ, όπως και οι αντιστρεπτικές δοκοί εμπρός και πίσω. Εκτός από τις αναρτήσεις, αλλαγμένα είναι και τα φρένα, με την τοποθέτηση μεγαλύτερων δίσκων. Για την επαφή με την άσφαλτο φροντίζουν ελαστικά διαστάσεων 235/40 R18.

Εκτός από τα προφίλ οδήγησης Normal και Sport, το αναβαθμισμένο σύστημα Drive Mode του Civic Si διαθέτει και το πρόγραμμα Individual. Έτσι ο οδηγός να μπορεί να εξατομικεύσει την απόκριση του κινητήρα, το σφίξιμο του τιμονιού και τις παραμέτρους που εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων.

Όπως και οι προηγούμενες γενιές του, έτσι και το νέο Civic Si προορίζεται για τις Η.Π.Α., όπου αναμένεται να λανσαριστεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Να υπενθυμίσουμε ότι στην Ευρώπη το νέο 5θυρο Civic θα λανσαριστεί το φθινόπωρο του 2022 και θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με το τελευταίας τεχνολογίας υβριδικό σύστημα e:HEV (hybrid electric vehicle).

Get it on Google Play Download on the App Store