«Οργώνει» το νέο κορυφαίο SUV Honda Pilot

Η Honda αποκάλυψε το νέο, μεγαλύτερο και ισχυρότερο SUV στην ιστορία της, το 4ης γενιάς Pilot, το οποίο διαθέτει ακόμα πιο άνετους χώρους, αλλά και τονισμένα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά. Ειδικά στη νέα έκδοση Pilot TrailSport, είναι το πιο ικανό Honda SUV από ποτέ, εκτός της ασφάλτου.

Tο θηριώδες ιαπωνικό SUV φτάνει τα 5.085 χλστ. σε μήκος, το πλάτος του είναι 1.994 χλστ., το ύψος 1.829 χλστ. και το μεταξόνιο είναι 2.890 χλστ. Σχεδιαστικά μοιάζει μπροστά με το νέο CR-V και χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη μάσκα και τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Το πίσω άκρο του είναι πιο λιτό έως και αδιάφορο αισθητικά. Στο εσωτερικό του ακολουθείται η νέα φιλοσοφία της μάρκας με τις «καθαρές» γραμμές και τις πολυτελείς «νότες», όπως έχουμε δει πρόσφατα στα νέα HR-V, CR-V και Civic. Φυσικά δεν λείπουν οι απαραίτητες οθόνες, όπως είναι οι ψηφιακοί πίνακες οργάνων των 7 ή 10,2 ιντσών και το infotainment των 7 ή 9 ιντσών (ανάλογα την έκδοση). Όσο για τους χώρους, το νέο Pilot μπορεί να χωρέσει έως 8 επιβάτες, με το χώρο αποσκευών να ξεκινά από τα 635 λίτρα και φτάνει έως τα 3.219 λίτρα (!) με την αναδίπλωση των πίσω θέσεων.

Για την κίνηση του Pilot, μη φανταστείτε ότι υπάρχει κάποιο turbo downsized μηχανικό σύνολο με υβριδικό σύστημα, αλλά ένας νέος κινητήρας V6 3.5 λτ. Πρόκειται για τον ισχυρότερο V6 της Honda, με απόδοση 285 ίππων στις 6.100 σ.α.λ. και 355 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ. Για τη μετάδοση σε όλους τους τροχούς φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων.

Αναφορικά με την τετρακίνηση, το νέο Pilot εξοπλίζεται με τη δεύτερη γενιά του συστήματος i-VTM4. Ενσωματώνει ισχυρότερο πίσω διαφορικό που μπορεί να χειριστεί 40% περισσότερη ροπή και παρέχει 30% αμεσότερη απόκριση. Έως και το 70% της ροπής του κινητήρα μπορεί να σταλεί στον πίσω άξονα και το 100% αυτής της ροπής μπορεί να κατανεμηθεί είτε στον αριστερό είτε στον δεξιό πίσω τροχό. Επιπλέον, πέντε προγράμματα οδήγησης βελτιστοποιούν την οδηγική εμπειρία για διάφορες συνθήκες: Normal, Econ, Snow, καθώς και τα νέα Sport και Tow. Τα TrailSport, EX-L (με κίνηση σε όλους τους τροχούς), Touring (με τετρακίνηση) και Elite διαθέτουν επίσης μια εκσυγχρονισμένη λειτουργία Sand και μια νέα λειτουργία Trail που βελτιστοποιούν τις δυνατότητες του Pilot εκτός δρόμου. Μαζί με την αυξημένη ακαμψία κατά 60% στον εμπρός άξονα και 30% στον πίσω, οι αναρτήσεις με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω προσφέρουν βελτιωμένα οδηγικά χαρακτηριστικά.

Το πιο εκτός δρόμου TrailSport, εφοδιάζεται και με ορισμένα αποκλειστικά χαρακτηριστικά, που του προσδίδουν πιο σπορτίφ και σκληροτράχηλη εμφάνιση. Φέρει εξωτερικά μαύρα διακοσμητικά (αντί νίκελ), πορτοκαλί ραφές στο εσωτερικό με λογότυπα TrailSport στα καθίσματα, ειδικά ανθεκτικά πατάκια και στάνταρ ανοιγόμενη πανοραμική ηλιοροφή. Πρόσθετα εξοπλίζεται με εκτός δρόμου ελαστικά, προστατευτικές ποδιές και ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση για κίνηση εκτός δρόμου.

Get it on Google Play Download on the App Store