Πιο σκληρό το νέο Honda Ridgeline (+video)

Η Honda ανανεώνει το επιτυχημένο της pick up, τονώνοντας την εμφάνιση και προσδίδοντάς της περισσότερο σκληρό χαρακτήρα.

Μέχρι πρότινος, το Ridgeline πλασαριζόταν σαν crossover με καρότσα. Για το 2021, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να φέρουν το μοντέλο περισσότερο στα πλαίσια της κατηγορίας, ενισχύοντας το παρουσιαστικό του. Από τις εμπρός κολόνες και μπροστά έχει τοποθετηθεί ένα επιπλέον φύλλο μετάλλου, με το καπό να διακρίνεται για το φούσκωμα που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας. Τα φτερά εμπρός-πίσω είναι ανασχεδιασμένα, όπως και η μάσκα, τα φωτιστικά σώματα και ο προφυλακτήρας.

Δείτε ακόμα: Έτσι θα είναι το νέο Honda Civic Type R

Πίσω οι αλλαγές είναι μεν λιγότερες, περιοριζόμενες στον προφυλακτήρα και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης, αλλά αρκούν για να διαχωρίσουν το νέο από το απερχόμενο μοντέλο. Επίσης, όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με νέες 18άρες ζάντες και αυξημένα κατά 20 χλστ. μετατρόχια.

Αναλόγως έκδοσης, η εκτέλεση της μάσκας ποικίλει. Στις RTL και RTL-E είναι χρωμιωμένη, ενώ στις Sport και Black Edition βαμμένη σε gloss black μαύρο. Για τους πιο σκληροπυρηνικούς, διατίθεται το πακέτο Honda Performance Development (HPD). Προσθήκες στα φτερά, νέα μάσκα, διαφορετικές ζάντες στο χρώμα του μπρούντζου και αυτοκόλλητα στα πλαϊνά της καρότσας ξεκαθαρίζουν το ποιόν του Ridgeline HPD, όπως αυτό των φωτογραφιών.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το ισχυρότερο αγροτικό στην Ελλάδα;

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, παραμένει ο ίδιος πληθωρικός, V6 3.5 λίτρων i-VTEC, ισχύος 280 ίππων και 355 Nm ροπής, με την μετάδοση της κίνησης να πραγματοποιείται τόσο στους δυο, όσο και στους τέσσερις τροχούς (με torque vectoring κιόλας), ανάλογα την έκδοση. Όλα τα Ridgeline συνδυάζονται αποκλειστικά με 9άρι αυτόματο κιβώτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store