Το SUV E:Prototype δείχνει το ρεύμα της Honda

Η Honda δεν κρύβει πως στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση. Το e και η ηλεκτροποίηση ολόκληρης της γκάμας μέχρι το 2022, λειτουργούν ως βροντερές δηλώσεις. Και το SUV E:Prototype ως επιμύθιο αυτών.

Το πρωτότυπο SUV παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Σαγκάη και, επί της ουσίας, προαναγγέλλει το ηλεκτρικό crossover, που θα έρθει να πλαισιώσει το νέο HR-V. Από πλευράς εμφάνισης βρίσκεται αρκετά κοντά σε αυτό, με το εμπρός μέρος εδώ να διαθέτει πολυάριθμα LEDs και να αρέσκεται στο φωτισμό. Τα φωτιστικά σώματα εισχωρούν βαθιά στη μάσκα, αλλά δεν ενώνονται, έχοντας το φωτιζόμενο σήμα της εταιρίας από κάτω. LED συναντάμε επίσης χαμηλά στον προφυλακτήρα, στα σημεία που παραπέμπουν σε αεραγωγούς.

Στο πλάι οι επιφάνειες του αμαξώματος διακρίνονται για την καθαρότητα τους, διαθέτοντας πτυσσόμενες χειρολαβές και κάμερες στη θέση των καθρεπτών. Δείγμα της προσοχής που έχει δοθεί στην αεροδυναμική είναι και το πακέτο βοηθημάτων (splitter εμπρός, ποδιές, διαχύτης πίσω), μαζί με την πολυάκτινη διάταξη των τροχών. Τα φωτιστικά σώματα ενώνονται πίσω, ενώ το βλέμμα τραβάει και το μεγάλο τρίτο στοπ, που είναι ενσωματωμένο στην αεροτομή και εκτείνεται σε όλο το πλάτος.

Οι Ιάπωνες δεν έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό, ούτε παρείχαν ενημέρωση για τα μηχανικά μέρη. Ανέφεραν μόνο πως το SUV θα είναι ένα από τα 10 ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσουν στην Κίνα, τα επόμενα 5 χρόνια. Τα οποία, κατά πάσα βεβαιότητα, δεν θα αφορούν μόνο την εκεί αγορά…

Get it on Google Play Download on the App Store