Αυτό είναι το νέο Hyundai i20 N

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του κάνει το νέο i20 N, το οποίο αποτελεί το πιο σπορ μικρό μοντέλο της Hyundai που έχει ποτέ παρουσιάσει. Εμπνευσμένο από το αγωνιστικό i20 WRC, θα προσφέρει δυναμικές επιδόσεις και τεχνολογίες για να ικανοποιήσουν τους λάτρεις της απόδοσης.

Δείτε ακόμα: Δέλεαρ η τιμή του Hyundai i30 1.5 T-GDi 160 PS

Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες φωτογραφίες, ο σχεδιασμός του i20 N διαθέτει μια πολύ σπορ εμφάνιση, βασισμένη στη νέα σχεδιαστική ταυτότητα Sensuous Sportiness της κορεατικής μάρκας. Στο εμπρός άκρο κυριαρχεί η μεγάλη εισαγωγή του αέρα, για την ψύξη του turbo κινητήρα και των φρένων. Στο πλάι ξεχωρίζουν οι ειδικές ζάντες των 18 ιντσών με το γκρι ματ χρώμα και από πίσω διακρίνονται οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων με το σήμα «N». Επίσης, το νέο i20 N φέρει αεροδυναμικά βοηθήματα στα μαρσπιέ, ένα σπόιλερ στο τελείωμα της οροφής πίσω και νέο προφυλακτήρα. Σε συνδυασμό με τα αιχμηρά LED φώτα παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιθετικό, ενώ το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα Performance Blue που συναντάται αποκλειστικά στα Hyundai N, καθώς και η μαύρη οροφή Phantom Black, του ταιριάζουν κατάλληλα.

Για τον κινητήρα που τοποθετείται στο i20 N δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να διαθέτει τον 1.6 T-GDi με απόδοση γύρω στους 200 ίππους. Η ισχύς θα περνάει στους εμπρός τροχούς με το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 ταχυτήτων. Παράλληλα, ο κινητήρας σε συνδυασμό με την εξάτμιση θα προσφέρουν αγριεμένο ήχο με τα γνωστά από το i30 Ν «σκασίματα». Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα από την Hyundai.

Δείτε ακόμα: Η τιμή του νέου Hyundai i10 1.0 T-GDI N Line

Get it on Google Play Download on the App Store