To Hyundai Grandeur MK1 επιστρέφει για να γιορτάσει

Η Hyundai θα πρέπει να αισθάνεται πολύ μεγάλη νοσταλγία τη χρονιά που διανύουμε. Δεν εξηγείται διαφορετικά, αφού μετά την  αναβίωση του πρώτου της αυτοκινήτου, του Pony, πριν από μερικούς μήνες, τώρα επιχειρεί να ξαναφέρει στη ζωή την ηλεκτρική εκδοχή της, πάλαι ποτέ, ναυαρχίδας της.

Το original Grandeur παρουσιάστηκε πρώτη φορά το μακρινό 1986, ενώ σήμερα η κορεατική εταιρεία εορτάζει την 35η επέτειό του. Έτσι, με τη δημιουργία του πρωτότυπου ηλεκτρικού restomod, επιθυμεί να μας θυμίσει λίγη από την πρότερη ιστορία της.

Εξωτερικά, το νέο Grandeur, εξακολουθεί και διαθέτει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία του παρελθόντος με τις τετράγωνες γραμμές στο αμάξωμά του, όπως διακρίνετε και από τις φωτογραφίες. Ωστόσο, αν προσέξει κανείς καλύτερα, θα διαπιστώσει τόσο έξω όσο και μέσα, την προσθήκη σύγχρονης τεχνολογίας.

Το σημερινό ρετρό Grandeur διατηρεί τη μάσκα, τους καθρέφτες και τα τάσια στις ζάντες, αλλά εξοπλίζεται με μοντέρνα Parametric Pixels στα φωτιστικά σώματα (εμπρός και πίσω) που είναι η σχεδιαστική ταυτότητα των μοντέλων ΙΟΝΙQ. Από την άλλη, η καμπίνα συνδυάζει επίσης παλιά και νέα στοιχεία. Το τιμόνι και ο λεβιές ταχυτήτων μπορεί να μας γυρίζουν πίσω στη δεκαετία του 80’, αλλά ποιος δεν παρατηρεί τις νέες ψηφιακές οθόνες. Μία για τον πίνακα οργάνων και τη δεύτερη, τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα, για το σύστημα ψυχαγωγίας.

Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του ηλεκτρικού Grandeur είναι ο ιδιαίτερος φωτισμός στην οροφή του αυτοκινήτου, που θυμίζει σε απόχρωση το γλυκό μπρονζέ φως των vintage στερεοφωνικών ηχοσυστημάτων.

Όπως και στο αντίστοιχο ηλεκτρικό Pony, που αποκάλυψε η εταιρεία μέσα στο 2021, στοιχεία που να αφορούν τους ηλεκτροκινητήρες δεν υπάρχουν. Πάντως, στην Hyundai φαίνεται πως βρίσκονται… σε μεγάλο «οίστρο». Η μία ιδέα έρχεται πίσω από την άλλη. Τι να «μαγειρεύουν» άραγε για το επόμενο χρονικό διάστημα;

Get it on Google Play Download on the App Store