Νέο Hyundai Elantra N Line 1.6 GDI Turbo

H Hyundai παρουσίασε το νέο σπορτίφ μεσαίο της μοντέλο Elantra N Line, με αλλαγές στην σχεδίαση στο αμάξωμα και στο εσωτερικό, διαφορετικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις και με το δυνατό 1.600άρη turbo κινητήρα.

Δείτε ακόμα: Τιμές και επιδόσεις του Hyundai Veloster N

Εξωτερικά, το πλατύ, χαμηλό και έντονα σφηνοειδές του σχήμα αποκτά ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση, μέσω της νέας μάσκας, του πιο μυώδη προφυλακτήρα και της προσθήκης διακριτικών μαύρων αεροδυναμικών βοηθημάτων. Στο έντονα αιχμηρό πίσω άκρο του, ο προφυλακτήρας διαθέτει διαχύτη και ενσωματώνει τις δύο νίκελ οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Νέα στοιχεία αποτελούν επίσης οι ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών, καθώς και τα λογότυπα N Line.

Την κίνηση του Elantra N Line αναλαμβάνει το turbo μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.6 λτ. GDI, απόδοσης 201 ίππων και 264 Nm ροπής. Η δύναμη περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 ταχυτήτων ή με το διπλού συμπλέκτη DCT των 7 ταχυτήτων. Επιπλέον, οι μηχανικοί της Hyundai έκαναν αλλαγές στις ρυθμίσεις των ανεξάρτητων αναρτήσεων, αυξάνοντας την σκληρότητά της, ενώ τοποθέτησαν και μεγαλύτερους δίσκους στα εμπρός φρένα.

Δείτε ακόμα: Hyundai Kona Hybrid vs Toyota C-HR Hybrid

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του paddles για τις αλλαγές ταχυτήτων και το σύστημα Drive Mode Selector. Την πιο σπορτίφ εικόνα στο εσωτερικό του Elantra N Line τονίζουν το τιμόνι N με τη διάτρητη δερμάτινη επένδυση και τις κόκκινες ραφές, οι οποίες συναντώνται ακόμα στον επιλογέα των ταχυτήτων, στα καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη και στις πόρτες. Τα πεντάλ αλουμινίου και ο σπορ πίνακας οργάνων συμπληρώνουν το δυναμικό στιλ του αυτοκινήτου.

Μετά το λανσάρισμα του νέου Elantra N Line, η Hyundai προγραμματίζει να παρουσιάσει και το Sonata N Line με τον 2.5 λτ. GDI Turbo κινητήρα. Επίσης, ετοιμάζει και το νέο Elantra Hybrid, με τον κινητήρα 1.6 λτ. GDI, ηλεκτροκινητήρα 43 ίππων και μπαταρία ιόντων – λιθίου 1.32 kWh. Η συνδυαστική ισχύ θα φτάνει τους 139 ίππους και τα 265 Nm ροπής, ενώ η κατανάλωση εκτιμάται ότι θα είναι στα 4,7 λτ./100 χλμ.

Δείτε ακόμα: Νέο Hyundai Accent σε τιμές Lada

Get it on Google Play Download on the App Store