Νέο Hyundai i30 N και με 8άρι αυτόματο κιβώτιο

Η Hyundai έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου i30 N, που χαρακτηρίζεται από την ακόμα πιο επιθετική εμφάνιση, τις καλύτερες επιδόσεις και το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT.

Εμφανισιακά, όπως και τα υπόλοιπα i30, το N διαθέτει την νέα πολυγωνική και μεγαλύτερη μάσκα, όπως και τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, που διακρίνονται για το αιχμηρό μοτίβο των LED ημέρας. Η διαμόρφωση του προφυλακτήρα είναι ακόμα πιο επιθετική σε σχέση με πριν, χάρις στις μεγάλες και γωνιώδεις εισαγωγές αέρα.

Διαβάστε επίσης: Με 290 ίππους το νέο Hyundai Tucson N

Στο πίσω μέρος τα επίσης ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ο φρεσκαρισμένος προφυλακτήρας, ο διαφορετικός διαχύτης και οι μεγαλύτερες απολήξεις (κανονικές μπούκες) της εξάτμισης. Νέες είναι και οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών, που εξοικονομούν 14 κιλά συγκριτικά με αυτές του απερχόμενου i30 N και μειώνουν τη μη αναρτώμενη μάζα.

Στα ενδότερα του μηχανοστασίου, οι Κορεάτες αναφέρουν πως ο 2λιτρος T-GDI αποδίδει 275 ίππους και 352 Nm ροπής. Προς το παρόν δεν γίνεται λόγος για το αν η βασική έκδοση των 250 ίππων θα συνεχίσει. Το σίγουρο είναι πως ο τετρακύλινδρος τούρμπο, πλέον μπορεί να συνδυαστεί με το νέο 8άρι αυτόματο DCT, που πρωτοείδαμε στο Veloster N. Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη υπόσχεται ταχύτατες αλλαγές και καλύτερες επιδόσεις, ενώ έχει δυο «σπέσιαλ» λειτουργίες: τις N Grin Shift και N Power Shift.

Δείτε ακόμα: Πως πάει το Hyundai i30 N στα 272 χλμ./ώρα; (+video)

Η πρώτη είναι λειτουργία overboost, που ανεβάζει την ροπή στα 377 Nm. Η δεύτερη αναλαμβάνει δράση όταν το γκάζι ανοίγει πάνω από το 90%, μειώνοντας τον χρόνο για τις αλλαγές σχέσης.

Διαβάστε επίσης: Νέο Hyundai Kona και Kona N Line με 198 ίππους

Get it on Google Play Download on the App Store