Πρώτη εμφάνιση του Hyundai Ioniq 5 Ν (+video)

Πλησιάζει ο καιρός που θα αποκαλυφθεί το κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο της Hyundai, το Ioniq 5 N, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο N χωρίς θερμικό κινητήρα, αλλά με μπαταρίες και ηλεκτρικά μοτέρ.

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση κάνει μέσω βίντεο (βλ. παρακάτω στα τελευταία λεπτά), όπου πλαισιώνεται από τα άκρως εντυπωσιακά πρωτότυπα RN22e και N Vision 74. Περισσότερα στοιχεία δεν έχει ανακοινώσει η Hyundai για το Ioniq 5 N, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι να εφοδιάζεται με τα ηλεκτρικά μοτέρ και τη μπαταρία του Kia EV6 GT, αλλά και του RN22e.

Βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP, αναμένεται να τροφοδοτείται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 585 ίππων και 740 Nm ροπής και την μπαταρία των 77,4 kWh, η οποία σε 18 μόλις λεπτά μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80%. Από πλευράς επιτάχυνσης, θα είναι με διαφορά το ταχύτερο N, αφού αναμένεται να φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα.

Στο βίντεο, το Ioniq 5 N εμφανίζεται «ντυμένο» με μια ειδική μεμβράνη παραλλαγής N με μοτίβο pixel και καρό σημαίες, ωστόσο σε κοινή θέα αφήνονται ελάχιστα χαρακτηριστικά του, όπως είναι τα φωτιστικά σώματα και ο διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρας με το σπόιλερ και τη μεγάλη εισαγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store