Το Hyundai IONIQ 5 δείχνει το πρόσωπό του (+video)

Η Hyundai μας δίνει τις πρώτες φωτογραφίες, αλλά και video, από το νέο της  IONIQ 5 που θα αποτελέσει την απαρχή ολόκληρης γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων για τους Κορεάτες.

Το εμπρός μέρος εμφανίζεται απειλητικό, με την αιχμηρή διαμόρφωση του αμαξώματος και τα διπλά παραλληλόγραμμα LED. Ένα μοτίβο που ακολουθείται και πίσω, χαρίζοντας συμμετρία στις σχεδιαστικές γραμμές. Ξεχωρίζουν επίσης οι αεροδυναμικά προσεγμένες ζάντες των 20 ιντσών και οι κάμερες, στη θέση των πλαϊνών καθρεπτών. Οι επιρροές αντλούνται από το πρωτότυπο 45 EV, από το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλο μέρος της ψηφιακότητας από την καμπίνα επιβατών, να περάσει στην έκδοση παραγωγής.

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχαμε να πούμε πολλά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, πέρα από το ότι το IONIQ 5 βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E-GMP, μπορεί σε 5 λεπτά να φορτίσει για αυτονομία έως 62 χλμ. και να λειτουργήσει ως γεννήτρια, τροφοδοτώντας συσκευές όπως φουρνάκια, laptop κλπ. Μια διαρροή από τη Hyundai Αυστρίας ωστόσο, μας βγάζει από τη δύσκολη θέση. Σύμφωνα με αυτή, το νέο μέλος των IONIQ θα κινείται από δυο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 313 ίππων. Το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε 5,2 δλ. και η μέγιστη αυτονομία θα φτάνει μέχρι τα 450 χλμ. Επαναλαμβάνουμε, δεν πρόκειται για επιβεβαιωμένα στοιχεία, αλλά μας δείχνουν τι να περιμένουμε από το 5άρι της Hyundai.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ, εξάλλου. Το ντεμπούτο είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Φλεβάρη.

Get it on Google Play Download on the App Store