Το Hyundai Tucson που θα ζηλέψει η Toyota

H Hyundai ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο και ισχυρότερο Tucson Plug-in Hybrid, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο για την γκάμα του νέου μικρομεσαίου SUV της κορεατικής μάρκας.

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του νέου Hyundai Tucson

Το νέο Tucson προσφέρει μία ευρεία γκάμα μηχανικών συνόλων, όπως είναι ήπια υβριδικά βενζίνης και πετρελαίου, υβριδικό βενζίνης και βενζίνης – ντίζελ χωρίς να είναι εξηλεκτρισμένα. Όλα τα μοτέρ είναι 1.6 λτ. και η ισχύς τους κυμαίνεται μεταξύ 115 έως 230 ίππους, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα αγοραστών. Στην κορυφή θα τοποθετείται το Tucson Plug-in Hybrid, με τη συνδυαστική ισχύ των 265 ίππων και 350 Nm ροπής.

Αντίθετα με άλλους κατασκευαστές που επιλέγουν ατμοσφαιρικά, μεγάλης χωρητικότητας μηχανικά σύνολα στα PHEV μοντέλα τους (όπως και το Toyota RAV4 Plug-in hybrid 2.5 λτ.), η Hyundai προτίμησε τη λύση του turbo downsized. Συγκεκριμένα, το υβριδικό με πρίζα μηχανικό σύνολο του Tucson Plug-in hybrid αποτελείται από τον 1.6 λτ. T-GDi Smartstream κινητήρα βενζίνης, ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 91 ίππων και 304 Nm ροπής και μια μπαταρία πολυμερούς λιθίου 13,8 kWh. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου (και όχι CVT) με επιλογέα shift by wire.

Δείτε ακόμα: Γενναίες εκπτώσεις στο νέο Hyundai i20

Η τετρακίνηση HTRAC κατανέμει μεταβλητά την ισχύ στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα την πρόσφυση. Επίσης, μέσω του Terrain Mode βελτιστοποιείται η ισχύς, ροπή και το φρενάρισμα με βάση με τις οδηγικές συνθήκες που έχει επιλέξει ο οδηγός. Προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (ECS), ενώ ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά επιλέγοντας το Eco ή Sport Mode.

Το ολοκαίνουργιο Tucson Plug-in Hybrid εξοπλίζεται ακόμα με σύστημα Active Air Flap που ρυθμίζει την εισροή αέρα ανάλογα με τη θερμοκρασία του ψυκτικού του κινητήρα, την ταχύτητα του οχήματος και πολλά άλλα. Ο σκοπός αυτής της λειτουργίας είναι η ελαχιστοποίηση της αντίστασης του αέρα και η μεγιστοποίηση της απόδοσης καυσίμου.

Στις χαμηλές ταχύτητες το Tucson Plug-in Hybrid κινείται με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία με το πάτημα του αντίστοιχου μπουτόν και να διανύσει έως 50 χιλιόμετρα χωρίς να κάψει καθόλου βενζίνη.

Δείτε ακόμα: Σε τιμή πρόκληση το νέο Hyundai Kona 1.6T 198 PS

Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση της μπαταρίας στο δάπεδο, το υβριδικό με πρίζα Tucson προσφέρει μεγάλες ανέσεις στο εσωτερικό του και ένα πολύ μεγάλο πορτ μπαγκάζ 558 λίτρων (έως 1.737 λτ. με πεσμένες τις πλάτες του πίσω καθίσματος).

Τέλος, η διάθεση του νέου Tucson Plug-in Hybrid στην Ευρώπη θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store