Αποκάλυψη του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Jeep

Η Stellantis N.V. αποκάλυψε σήμερα το Dare Forward 2030, το τολμηρό στρατηγικό της πλάνο για την επόμενη δεκαετία, το οποίο θα οδηγήσει τους εργαζόμενους της Stellantis να είναι στην κορυφή όσον αφορά στη δημιουργία αξίας για όλους. Η Stellantis δεσμεύεται να γίνει η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στη μάχη ενάντια στη κλιματική αλλαγή, φτάνοντας να είναι «κλιματικά ουδέτερη» μέχρι το 2038.

Ο CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Ως μέρος αυτής της ηγετικής θέσης, βάζουμε πορεία ώστε το 100% των πωλήσεων μας στην Ευρώπη και το 50% των πωλήσεων στις Η.Π.Α. να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEVs) μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Στοχεύουμε να έχουμε περισσότερα από 75 BEV μοντέλα και να πετύχουμε ετήσιες πωλήσεις πέντε εκατομμυρίων οχημάτων BEV μέχρι το 2030. Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Jeep, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2023».

Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο το πιθανότερο είναι το νέο ηλεκτρικό Jeep να βασίζεται σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα e-CMP, που είχε εξελιχθεί από τον όμιλο PSA (π.χ. αυτή του Peugeot 2008). Σχεδιαστικά πάντως και σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες που βλέπουμε, το EV Jeep είναι πολύ ενδιαφέρον, από όλες τις πλευρές τους, συνδυάζοντας δυναμισμό με κομψότητα. Μπροστά κυριαρχεί η κλειστού τύπου μάσκα με τις παραδοσιακές επτά κάθετες γρίλιες και τα διπλά φωτιστικά σώματα. Πολλές ακμές και νεύρα διατρέχουν το αυτοκίνητο από άκρη σε άκρη, έως και το τελείωμά του. Εν αναμονή λοιπόν για περισσότερες επίσημες πληροφορίες.

Get it on Google Play Download on the App Store