Η Jeep ετοιμάζει νέο 7θέσιο μοντέλο! (+video)

Η θρυλική μάρκα εξελίσσει ένα νέο 7θέσιο SUV που θα το ονομάσει Meridian. Το συγκεκριμένο μοντέλο προορίζεται για την αγορά της Ινδίας και ουσιαστικά αποτελεί την ινδική έκδοση του Jeep Commander που παρουσιάστηκε πριν 6 μήνες για την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Σε ότι έχει να κάνει με το όνομα, οι άνθρωποι της Jeep εμπνεύστηκαν από τον τεράστιο αυτοκινητόδρομο Meridian 77 που διασχίζει τη χώρα. Το νέο Jeep Meridian έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας και βασίζεται σε μια επιμηκυμένη πλατφόρμα του Compass. Μάλιστα το πρωτότυπο μοντέλο, όντας «ντυμένο» με βαρύ καμουφλάζ ταξίδεψε από το Kashmir έως την πόλη Kanyakumari, διανύοντας μια απόσταση 3.500 χλμ. Βέβαια η κάλυψη του δεν μας επέτρεψε να καταλάβουμε πολλά γύρω από τη σχεδίαση του αυτοκινήτου, παρά μόνο πως έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Commander.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τo Μeridian θα είναι πιο μακρύ κατά 158 χιλιοστά από το Compass, με το συνολικό μήκος να αγγίζει τα 4.769 χιλιοστά. Επιπλέον το μεταξόνιο θα αγγίζει τα 2.794 χιλιοστά και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες. Αν η τρίτη σειρά καθισμάτων είναι μαζεμένη τότε ο χώρος αποσκευών θα ανέρχεται στα 661 λίτρα, ενώ στην 7θέσια διάταξη θα είναι διαθέσιμα 233 λίτρα αποθηκευτικού χώρου. Σε ότι αφορά την καμπίνα του, αυτή θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Compass, κάτι που σημαίνει πως θα δούμε έναν 10,25 ιντσών ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία 10,1 ιντσών οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Σε ότι αφορά το μηχανικό σύνολο του Meridian, κατά πάσα πιθανότητα θα εξοπλίζεται με έναν turbodiesel 2.000 κ.εκ. με ισχύ 200 ίππων, με τη δύναμη να καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Μάλιστα έντονη είναι η φημολογία πως ίσως ενσωματωθεί κι ένα ήπιο υβριδικό σύνολο.

Get it on Google Play Download on the App Store