«Σκάβει» το νέο Jeep Avenger 4×4 Concept

Εκπλήξεων συνέχεια από τη Jeep στο Σαλόνι Αυτοκινήτου, στο Παρίσι, καθώς μετά το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της παρουσιάζει και τη σκληροτράχηλη εκδοχή του. Το 4×4 Concept αποτελεί ένα Avenger «ειδικών αποστολών», με πρώτη προτεραιότητα την αποτελεσματικότητα εκτός δρόμου.

Εξωτερικά, το Avenger 4×4 Concept φέρει μια σειρά off-road χαρακτηριστικών, όπως οι γάντζοι πρόσδεσης, τα φαρδύτερα φτερά και τα χωμάτινα ελαστικά, που ενισχύουν τόσο την εμφάνιση όσο και τις εκτός δρόμου δυνατότητες. Στο εμπρός μέρος υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη προστασία για το αμάξωμα, αλλά και επιπλέον φωτιστικά σώματα. Το καπό έχει δεχθεί ειδική επίστρωση ώστε να εμποδίζει την αντανάκλαση του φωτός, ενώ προστατευτικό φιλμ προστατεύει σχεδόν το σύνολο του αμαξώματος.

Τα παραπάνω στοιχεία συνδυάζονται με ακόμα καλύτερη γωνία προσέγγισης (21 μοίρες αντί 20), γωνίες ράμπας και διαφυγής 20 και 34 μοιρών αντίστοιχα, την ώρα που η απόσταση από το έδαφος ξεπερνά τα 200 χλστ.  Ειδοποιός διαφορά του 4×4 από το απλό Avenger βέβαια, δεν είναι άλλη από την κατανομή της ροπής και στους τέσσερις τροχούς (4×2 το Avenger). Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Christian Meunier, CEO της Jeep: «To Avenger σχεδιάστηκε εξαρχής ως ένα αυθεντικό Jeep, με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση 4×2 να προσφέρει ήδη τις εντυπωσιακές δυνατότητες κίνησης σε κάθε διαδρομή που χαρακτηρίζουν τη μάρκα. Όμως δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε το αποτέλεσμα εφαρμογής ενός αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος 4×4 σε ένα τόσο συμπαγές όχημα με δυνατή προσωπικότητα».

O Meunier στάθηκε ιδιαίτερα στην ηλεκτρική φύση του αυτοκινήτου, λέγοντας: «Εδώ στο Παρίσι δείξαμε ότι έχουμε ήδη έτοιμη μια πλήρη γκάμα, νέων, ικανών και εξηλεκτρισμένων οχημάτων 4×4. Όλα αυτά με έναν ξεκάθαρο στόχο: να γίνουμε η νούμερο ένα μάρκα εξηλεκτρισμένων SUV στον κόσμο, καθώς συνεχίζουμε την πορεία μας ώστε να κάνουμε πράξη τη φιλοσοφία μας Zero Emission Freedom.» Αλλαγές δεν ανακοινώνονται σε σχέση με το Avenger, οπότε θα πρέπει να θεωρούμε πως ο ίδιος ηλεκτροκινητήρας των 156 ίππων και 260 Nm αναλαμβάνει την κίνηση του 4×4 Concept, βάζοντας στο παιχνίδι και τους πίσω τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store