Ανανέωση για τη μικρότερη κούρσα της Kia

Η Kia ανακοίνωσε τα πρώτα στοιχεία και δημοσίευσε τις φωτογραφίες του ανανεωμένου μικρότερου σεντάν μοντέλου της, του Rio sedan, το οποίο εξελίχθηκε και προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Ρωσίας. Στη Δ. Ευρώπη τα τριών όγκων αμαξώματα μπορεί να μην έχουν ζήτηση, ωστόσο στα ανατολικά κράτη είναι δημοφιλή, ενώ το Rio sedan είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο στην Ρωσία, από τις ξένες μάρκες.

Δείτε ακόμα: Από 14.190 ευρώ το νέο Kia Stonic και υβριδικό

Το Rio sedan το είχαμε γνωρίσει και στην Ελλάδα στην πρώτη και τη δεύτερη γενιά του, που παρουσιάστηκαν το 1999 και το 2005 αντίστοιχα, ωστόσο έκτοτε λανσαρίστηκε μόνο το 5θυρο. Μάλιστα το υπάρχον, τέταρτης γενιάς Kia Rio έκανε την εμφάνισή του πρόσφατα ανανεωμένο.

Το ανανεωμένο ρωσικό Kia Rio sedan ξεχωρίζει σε σχέση με πριν για το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω άκρο του αμαξώματος του. Κύρια σχεδιαστικά του γνωρίσματα αποτελούν οι πιο αιχμηρές γραμμές και οι πιο τονισμένες λεπτομέρειες στα φωτιστικά σώματα, στη μάσκα και στους προφυλακτήρες, οι οποίες δημιουργούν μια πιο σπορτίφ εικόνα. Παράλληλα, το συνολικό του μήκος αυξήθηκε κατά 20 χλστ. σε σχέση με τον προκάτοχό του με μήκος 4.400 χλστ., πλάτος 1.740 χλστ., ύψος 1.470 χλστ. και μεταξόνιο 2.600 χλστ. Επίσης, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι 160 χλστ., ειδικά για τις συνθήκες των δρόμων της Ρωσίας. Νέου σχεδιασμού είναι και οι ζάντες των 15 ή 16 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Νέο μικρό και νεανικό SUV Kia Sonet

Για το εσωτερικό δεν έχουν δημοσιευτεί στοιχεία, ωστόσο αναμένεται να έχει δεχτεί βελτιώσεις σε τεχνολογία και ποιότητα. Το μικρότερο σεντάν Kia διαθέτει χώρο αποσκευών 480 λίτρων.

Αντίστοιχα λεπτομέρειες για τυχόν αναβάθμιση των κινητήρων δεν ανακοινώθηκαν. Πληροφοριακά το προ ανανέωσης Kia Rio sedan πωλείται στην Ρωσία με δύο μηχανικά σύνολα βενζίνης. Πρόκειται για τον 1.4 λτ. MPI των 100 ίππων και τον ισχυρότερο 1.6 λτ. MPI με τους 123 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store