Ένα βήμα πριν την πρεμιέρα το Kia EV9

Η Kia αποκάλυψε νέα στοιχεία για το πολυαναμενόμενο κορυφαίο αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο της, το Kia EV9. Σχεδιαστικά διακρίνεται το πολύ επιβλητικό εμπρός μέρος του αμαξώματός του, όπου τα εντυπωσιακά σχέδια φωτισμού ενισχύουν την τολμηρή ταυτότητα του EV9. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδιόμορφα πίσω κάθετα τοποθετημένα φώτα. Τη δυναμική του παρουσία τονίζουν οι ανάγλυφες επιφάνειες με τις έντονες ακμές, όπως και οι αυξημένες διαστάσεις του.

Σχετικά με την ονομασία του, το όνομα EV9, προέρχεται από την ονοματολογία EV της Kia, συνδυάζοντας το πρόθεμα «EV» (ηλεκτρικό όχημα) με τον αριθμό «9», που αντιπροσωπεύει την κατηγορία του μοντέλου μεταξύ της σειράς ηλεκτρικών οχημάτων της Kia. Όπως το Kia EV6, το Kia EV9 είναι χτισμένο στην πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας με μπαταρία, την Electric Global Modular Platform (E-GMP).

Η Kia θα αποκαλύψει πλήρως τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική σχεδίαση στα μέσα Μαρτίου, ενώ οι πληροφορίες του προϊόντος θα ανακοινωθούν πλήρως κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πρεμιέρας του Kia EV9 στα τέλη Μαρτίου.

Το Kia EV9 αναπτύχθηκε στο παγκόσμιο κέντρο R&D στο Namyang της Κορέας σε μια περίοδο 44 μηνών. Κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης δοκιμών, το EV9 υποβλήθηκε ακατάπαυστα σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα διαφόρων τεστ, όπως οδήγηση σε λόφο αναρρίχησης 4WD, σε πίστα ανώμαλου εδάφους και οδήγηση σε βαθιά νερά, για να διασφαλιστεί η μέγιστη αξιοπιστία ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Kia έδωσε για πρώτη φορά στον κόσμο μια προεπισκόπηση του κορυφαίου της ηλεκτρικού SUV τη μορφή του Kia Concept EV9, που παρουσιάστηκε στο AutoMobility LA στο Λος Άντζελες πέρυσι. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε, το Kia EV9 παραγωγής υιοθετεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία εξωτερικά από το πρωτότυπο μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store