Νέο Kia EV5 με επιρροές από το EV9

Λίγες μόλις μέρες μετά την παρουσίαση του Kia EV9, η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό SUV Concept EV5. Αποτελεί τον προάγγελο του μοντέλου παραγωγής που θα λανσαριστεί για πρώτη φορά στην Κίνα αργότερα φέτος.

Kia EV9 σε σμίκρυνση

Εμπνευσμένο από τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia, το πρωτότυπο EV5 αποπνέει ξεκάθαρα μια προοδευτική εμφάνιση από όλες τις γωνίες. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία για την αυθεντικότητα και την ταυτότητα του οχήματος ως μέλος της οικογένειας Kia. Στο μπροστινό μέρος, μια νέα μορφή Digital Tiger Face προβάλλει, μαζί με πολλές έντονες ακμές σε ολόκληρο το αμάξωμα. Οι εντυπωσιακοί τροχοί των 21 ιντσών και η αεροδυναμική αεροτομή οροφής συμπληρώνουν την εικόνα.

Ενώ οι σχεδιαστές της Kia εμπνεύστηκαν από τη φύση για να δημιουργήσουν τη σχεδίαση του Concept EV5, με τη σειρά τους εξόπλισαν το SUV με διαισθητικά χαρακτηριστικά για να δώσουν στους επιβάτες μεγαλύτερη ελευθερία να αλληλοεπιδρούν και να εκτιμούν την υπέροχη ύπαιθρο. Ο πυλώνας σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Opposites United» της μάρκας «Bold for Nature» υπήρξε επίσης βασικός παράγοντας επιρροής.

Ευρυχωρία για όλους

Το εντελώς επίπεδο δάπεδο και ο γενναιόδωρος χώρος που βρίσκεται μέσα στην καμπίνα δημιουργούν έναν «χώρο συνύπαρξης», όπου η φύση, οι άνθρωποι και η τεχνολογία μπορούν να ενωθούν αρμονικά. Σε συνδυασμό με τα σχεδιαστικά θέματα Healing, Caring και Re-charging, το εσωτερικό του Concept EV5 προσφέρει το τέλειο περιβάλλον για χαλάρωση των επιβατών.

Τα καινοτόμα περιστρεφόμενα καθίσματα επιτρέπουν στους επιβάτες να κάθονται με ηρεμία και, ανάλογα με το πού έχουν σταθμεύσει, να απολαμβάνουν αδιάκοπη θέα στο τοπίο γύρω τους. Καθώς πέφτει το σκοτάδι, η φαρδιά, πλήρους μήκους πανοραμική ηλιοροφή, η οποία λειτουργεί επίσης ως ηλιακά πάνελ, παρέχει την τέλεια ευκαιρία στους επιβάτες να απολαύσουν τα αστέρια καθώς αναδύονται στον ουρανό. Η προηγμένη τεχνολογία φωτισμού γέφυρας στο SUV μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες και να αντικατοπτρίζει τις διαθέσεις των επιβατών.

Παράλληλα, για την εφαρμογή της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της μάρκας, αναπτύσσονται διάφορα αειφόρα αντικείμενα, όπως φυτικά υλικά όπως εκχύλισμα φυκιών και ανακυκλωμένα μπουκάλια PET στα καθίσματα, τις πόρτες, το ταμπλό και την επένδυση, θέτοντας νέα πρότυπα βιωσιμότητας χωρίς τη χρήση δέρματος ζώων.

Get it on Google Play Download on the App Store