Νέο Kia Stonic με υβριδική τεχνολογία (+video)

235

Το Stonic έχει εξελιχθεί σε δυνατή επιτυχία για την Kia, πουλώντας πάνω από 150.000 κομμάτια σε 3 χρόνια διάθεσης. Τώρα ήρθε η ώρα της ανανέωσης, με τους Κορεάτες να επικεντρώνονται στις μηχανικές αναβαθμίσεις και την ουσία.

Δείτε ακόμα: Kia Stonic με τιμή από 13.990 ευρώ

Εμφανισιακά δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα, πέρα από την προσθήκη νέων χρωμάτων και συνδυασμών με την οροφή, αλλά και ανασχεδιασμένων LED ημέρας. Το Stonic εξάλλου συγκαταλέγεται στα πιο αθλητικά crossover, τόσο από άποψη σχεδιασμού, όσο και δυναμικών χαρακτηριστικών.

Περισσότερες αλλαγές συναντάμε στο εσωτερικό, με τη μορφή της μεγαλύτερης οθόνης αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και την προσθήκη χαρακτηριστικών στο σύστημα πολυμέσων, όπως φωνητικές εντολές και τηλεματική UVO Connect. Οι καθιερωμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto δεν γίνεται να λείπουν, ούτε τα επικουρικά συστήματα ασφαλείας του πακέτου ADAS (Advanced Driving Assistance Systems). Αυτόματο φρενάρισμα, αναγνώριση πεζών και τυφλού σημείου, ενεργό cruise control, διατήρηση λωρίδας κλπ είναι διαθέσιμα, αναλόγως έκδοσης.

Διαβάστε επίσης: Hyundai Kona ή Kia Stonic 1.0 T-GDi 120 PS;

Κάτω από το αμάξωμα είναι που συναντάμε την πλειοψηφία των αναβαθμίσεων. Σημαντικότερη εκ των οποίων, το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt στο νέο Smartstream 1.0 T-GDi, ο οποίος αντικαθιστά τον Kappa. Η απόδοση παραμένει στους 100 και 120 ίππους, αλλά με περισσότερη ροπή, με την κορυφαία έκδοση να φτάνει τα 200 Nm όταν συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT. Σε αυτή, η ροπή είναι αυξημένη κατά 16% σε σχέση με την αντίστοιχη που αντικαθιστά. Η μικρότερη των 100 ίππων πλέον συνδυάζεται με το 6άρι χειροκίνητο της μεγάλης, αντικαθιστώντας το 5άρι μηχανικό, ενώ διατίθεται και με το 7άρι DCT. Αμφότερες διαθέτουν τεχνολογία απενεργοποίησης του μοτέρ, σε ταχύτητες έως 125 χλμ./ώρα. Ο 1.200άρης ατμοσφαιρικός των 84 ίππων εξακολουθεί να συνιστά τη βάση της γκάμας, ενώ υπάρχει και ο 1.0 T-GDi 100 PS χωρίς υβριδικό σύστημα.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένο Kia Stonic 1.0T με 155 άλογα

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Stonic θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2020.