Το Kia HabaNiro είναι το «Αυτοκίνητο για τα πάντα»

Το όραμά της για το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων αποκάλυψε η Kia, μέσω του νέου πρωτότυπου crossover μοντέλου της HabaNiro, το οποίο θα είναι το «The Everything Car» ή το ECEV.

Δείτε ακόμη: Νέο Kia Stinger GTS με Drift Mode

Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό, τετρακίνητο crossover με μήκος 4.430 χλστ., πλάτος 1.955 χλστ., ύψος 1.600 χλστ. και μεταξόνιο 2.830 χλστ., το οποίο διαθέτει δυναμική εμφάνιση και πιθανώς κάποια σχεδιαστικά του στοιχεία θα περάσουν στο μέλλον σε μοντέλα παραγωγής. Σύμφωνα με την Kia, η μάσκα του HabaNiro μοιάζει με ρύγχος καρχαρία, ενώ η γκρι επένδυση στο εμπρός τμήμα που επεκτείνεται στα πλαϊνά του αμαξώματος και προσθήκη του κόκκινου «Lava Red» στο πίσω άκρο δημιουργούν μια ζωντανή ενέργεια και υποδηλώνουν ότι το HabaNiro είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Εντυπωσιακό είναι το άνοιγμα των τεσσάρων θυρών που θυμίζει άνοιγμα φτερών πεταλούδας και αποκαλύπτουν το κατακόκκινο και φουτουριστικό εσωτερικό του. Από το ταμπλό απουσιάζουν πλήρως τα όποια χειριστήρια και οι οθόνες, τα οποία έχουν αντικατασταθεί από ένα Head-Up Display πλήρους πλάτους και μια μεγάλη διαδραστική οθόνη αφής. Εικόνα που θυμίζει περισσότερο αυτοκίνητο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήδη οι οθόνες έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τα κλασικά χειριστήρια.

Δείτε ακόμη: Ποιο είναι το δημοφιλέστερο Kia στην Ευρώπη;

Το HabaNiro διαθέτει σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5 και όταν ενεργοποιείται το τιμόνι και το ταμπλό αναδιπλώνονται προς τα εμπρός, αφήνοντας έτσι περισσότερο χώρο στους εμπρός επιβάτες. Επίσης, εφοδιάζεται με την τεχνολογία Real-time Emotion Adaptive Driving (R.E.A.D.), η οποία έχει αναπτυχθεί από κοινού με την ερευνητική ομάδα του MIT. Σύμφωνα με την Kia, η R.E.A.D μπορεί να βελτιστοποιήσει και να προσωποποιήσει την καμπίνα του αυτοκινήτου σας αναλύοντας στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, τη συναισθηματική κατάσταση του οδηγού (χαρούμενος, θυμωμένος κ.α.).

Για το ηλεκτρικό του σύστημα αναφέρεται ότι αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ που μεταφέρουν την ισχύ σε όλους τους τροχούς (e-AWD), ενώ η αυτονομία του ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Kia e-Soul (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store