Κούκλα η νέα Aston Martin Vantage Roadster!

178

H Aston Martin αποκάλυψε την νέα Vantage Roadster, την οποία θα παρουσιάσει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης!

Πέρα από τις επιδόσεις και την εμφάνιση, η Vantage Roadster έχει ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: η υφασμάτινη κουκούλα κατεβαίνει σε χρόνο-ρεκόρ, σε λιγότερο από 7 δλ.

Δείτε ακόμα: Πήγε την Aston Martin συνεργείο και «έκλαψε»

Για όσους δεν γνωρίζουν, να αναφέρουμε ότι το μοντέλο είναι η cabrio έκδοση της Vantage Coupe, με τις σχεδιαστικές διαφορές να εντοπίζονται στο σημείο της οροφής. Η μαλακή οροφή χρειάζεται εν στάση μόλις 6,7 δλ. για να αναδιπλωθεί, λειτουργία που μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε ταχύτητα έως 50 χλμ./ώρα. Χρόνος που σύμφωνα με τους Βρετανούς είναι ο ταχύτερος για soft-top μηχανισμό παραγωγής. Οι μηχανικοί έριξαν αρκετή δουλειά και κατόρθωσαν να μην αυξήσουν περισσότερο από 60 κιλά το βάρος της cabrio έκδοσης. Κάτω από το καπό υπάρχει ο 4λίτρος V8 κινητήρας που αποδίδει 510 ίππους και 685 Nm ροπής. Η δύναμη μεταφέρεται μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF, στους πίσω τροχούς.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin DBX

Στο θέμα των επιδόσεων τώρα, η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 306 χλμ./ώρα και απαιτούνται μόλις 3,8 δλ. για την διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα. Η νέα Aston Martin Vantage Roadster θα παρουσιαστεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Η τιμή απόκτησής της στη Γερμανία θα ξεκινάει από τα 157.300 ευρώ, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν πριν από το καλοκαίρι.