Το νέο Lada Niva είναι επίσημα γεγονός!

Στο πλάνο ανάπτυξης του σχεδίου «Renaultution» που ανακοίνωσε η Renault, ανήκει και η Lada, αφού θα αναπτυχθούν τέσσερα εντελώς νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου και του ολοκαίνουργιου Niva. H AVTOVAZ (ανήκει στο Groupe Renault) αποτελεί ηγέτη της ρωσικής αγοράς, με μερίδιο αγοράς άνω του 20%, ενώ τα μοντέλα Granta και Vesta είναι τα δύο πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα στη Ρωσία.

Η AVTOVAZ δεν θα επαναπαυθεί στις δάφνες της, αφού θα ενισχύσει την υπάρχουσα συνεργασία της με το Groupe Renault και θα επωφεληθεί με νέες τεχνολογίες και μηχανικά μέρη. Τα νέα Lada θα βασίζονται στην πλατφόρμα CMF-B, όπως είναι τέσσερα καινούργια μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν έως το 2025. Μεταξύ αυτών θα είναι και το νέο Lada Niva που θα παρουσιαστεί το 2024 και ένα νέο C-SUV το 2025.

Ήδη η AVTOVAZ έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει το νέο φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξής της, με την παρουσίαση του Niva Travel και του Niva Legend. Το μελλοντικό Niva θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B και θα διατίθεται σε δύο μεγέθη, σε μικρό και μεγαλύτερο. Επίσης, μια πρώτη εικόνα για το πως να είναι σχεδιαστικά, βλέπουμε από το σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα. Όπως φαίνεται θα «πατάει» σε βασικά σχεδιαστικά γνωρίσματα του υπάρχοντος Niva Legend, αλλά σε σαφώς πιο σύγχρονη μορφή.

Get it on Google Play Download on the App Store