Επίσημο: Η Lamborghini Countach επιστρέφει! (+video)

Ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της Lamborghini ετοιμάζεται για τον 21ο αιώνα και δεν είναι φήμη ή διαρροή. Με κάθε επισημότητα, οι Ιταλοί ανακοίνωσαν την επιστροφή της Countach!

Το μεγάλο νέο, που στέλνει κύματα ρίγους σε χιλιάδες λάτρεις του ιταλικού supercar, προέκυψε από το πουθενά. Κατά καιρούς υπήρχαν ψίθυροι και renderings, όπως το ωραιότατο του ARC Design που βλέπουμε, αλλά όχι κάποια επίσημη αναφορά. Πλέον πανηγυρίζουμε, καθώς η Lamborghini ανακοινώνει: «Σκοπός μας είναι να κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα. Το κάναμε με την κλασική Countach των 70’s. Και θα το ξανακάνουμε». Για να βεβαιωθούμε πως είναι αλήθεια, οι Ιταλοί συνοδεύουν την ανακοίνωσή τους με το ανάλογο video, όπου παρακολουθούμε μια σύντομη αναδρομή στην κληρονομιά της πρώτης Countach και παίρνουμε μια μικρή γεύση από τη νέα.

Η Countach LPI 800-4, όπως θα ονομάζεται ο συνεχιστής του θρύλου, θα διαθέτει 800 ίππους και τετρακίνηση. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία από τη Sant’Agata. Σε τέτοια επίπεδα ισχύος πάντως, κινείται η Sian FKP 37. Σε αυτή ο 6.5 V12 συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα και αποδίδει 819 ίππους. Οπότε λογικά μιλάμε για το ίδιο σύνολο, απλά στη νέα Countach θα παράγει ελαφρώς λιγότερη ισχύ. Για επιδόσεις, φυσικά, ούτε λόγος. Βάσει Sian, θα πρέπει να περιμένουμε 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,7 δλ. και τελική άνω των 350 χλμ./ώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η παραγωγή θα περιοριστεί στις 112 μονάδες και η τιμή θα κυμανθεί σε «στρατοσφαιρικά» επίπεδα, με κάθε Countach LPI 800-4 να τιμάται γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store