Έτοιμη για το WRC αυτή η Lamborghini Huracan

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο που κατασκεύασε η Lamborghini φέρει το όνομα Huracan Sterrato και αποτελεί ένα concept μοντέλο, το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν να απολαμβάνουν το χώμα. Άλλωστε αυτό υποδηλώνει και το όνομα Sterrato (βρώμικος στα Ιταλικά) που συνοδεύει ένα όχημα το οποίο θέλει να «βρωμίσει» τον οδηγό του.

Δείτε ακόμα: Η Lamborghini Urus ισοπεδώνει την Porsche Cayenne Turbo (+video)

Στο εξωτερικό κομμάτι η Huracan Sterrato κεντρίζει το βλέμμα χάρη στα off road χαρακτηριστικά της και ιδιαίτερα με την έξτρα απόσταση από το έδαφος που αγγίζει τα 47 χλστ., αλλά και τα φουσκωμένα φτερά με τις ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα και ειδικότερα με τις αλουμινένιες ποδιές που υπάρχουν για έξτρα προστασία, ενώ οι πρόσθετοι προβολείς στο καπό φέρνουν έντονα μνήμες από WRC. Κερασάκι στην τούρτα, τα ειδικά ελαστικά που προορίζονται για κίνηση στο χώμα, μιας και φέρουν ψηλότερα και ενισχυμένα πλαϊνά. Κατάλληλα τροποποιημένο είναι και το εσωτερικό της Huracan Sterrato, μιας και υπάρχει roll cage, καθίσματα από ανθρακονήματα με ζώνες τεσσάρων σημείων και σαφώς αλουμινένιες επενδύσεις στο πάτωμα, προφανώς για εύκολο… καθάρισμα!

Διαβάστε επίσης: Πώς αλλάζεις κιβώτιο σε Lamborghini (+video)

Το ιδιαίτερο αυτό πρωτότυπο κινείται από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 5.2 λίτρων διάταξης V, ο οποίος αποδίδει 640 ίππους και διαθέτει το σύστημα LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) που ελέγχει τη συμπεριφορά της τετρακίνησης, της τετραδιεύθυνσης, του torque vectoring και της ανάρτησης. Η τελευταία μάλιστα είναι ειδικά τροποποιημένη για κίνηση στο χώμα. Όπως δήλωσε κι ο Murizio Reggiani, Chief Technical Officer της Lamborghini: «H Huracan Sterrato αποτυπώνει το όραμα της Lamborghini η οποία θέλει να είναι μια εταιρεία που διαμορφώνει το μέλλον της αυτοκίνησης. Η Sterrato αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ευελιξίας της Huracan και ανοίγει την πόρτα για ένα ακόμα σημείο αναφοράς οδηγικής ευχαρίστησης και επιδόσεων».

Get it on Google Play Download on the App Store