Νέα Lamborghini Urus Performante με… 666 άλογα!

Η Lamborghini ανεβάζει και άλλο τον πήχη στα Super SUV, με την παρουσίαση της ακόμα πιο συναρπαστικής Urus Performante. Πριν όμως από την πρεμιέρα της, σημείωσε νέο ρεκόρ στην κατηγορία SUV παραγωγής στο Pikes Peak International Hill Climb Road, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή των 4.302 μέτρων σε 10:32.064 και ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2018 με 10:49.902.

Εξωτερικά η Urus Performante εκπέμπει ακόμα περισσότερο δυναμισμό και είναι περισσότερο μυώδης, από κάθε πλευρά της. Μάλιστα η εκτεταμένη χρήση σύνθετων υλικών καθιστά το αυτοκίνητο με τον μεγαλύτερο αριθμό εξαρτημάτων από ανθρακονήματα στην κατηγορία του. Για παράδειγμα το εξωτικό αυτό υλικό έχει χρησιμοποιηθεί στα αεροδυναμικά βοηθήματα, στο καπό και στην οροφή, παραπέμποντας στις σούπερ σπορ Lamborghini, όπως τις Huracan Performante και Super Trofeo. Πρόσθετα το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 20 χιλιοστά λόγω της τοποθέτησης νέων ελατηρίων, ενώ το μετατρόχιο έχει αυξηθεί κατά 16 χιλιοστά. Οι φαρδύτεροι θόλοι των τροχών από ανθρακονήματα αγκαλιάζουν τους νέους προαιρετικούς τροχούς των 23 ιντσών ή των σφυρήλατων 22 ιντσών με μπουλόνια από τιτάνιο. Στο τελείωμα ξεχωρίζει με τη σειρά της και η στάνταρ εξάτμιση από τιτάνιο της Akrapovic.

Στο εσωτερικό της Urus Performante ξεχωρίζουν οι μαύρες επενδύσεις αλκαντάρα, με εξαγωνικές ραφές στα καθίσματα. Μοναδικές επιλογές χρωμάτων και διακοσμητικών υπάρχουν στις πόρτες, στην οροφή, την πλάτη των καθισμάτων και το πίσω κάθισμα. Με το προαιρετικό «Dark Package», η επεξεργασία του μαύρου ματ μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες λεπτομέρειες του εσωτερικού, συμπεριλαμβανομένου του μοχλού του κεντρικού «Tamburo» της Urus, που φιλοξενεί χειριστήρια όπως το κουμπί start/stop και τον επιλογέα λειτουργίας οδήγησης.

Όσον αφορά τον 8κύλινδρο twin-turbo κινητήρα των 4.0 λτ., η απόδοσή του αυξήθηκε κατά 16 ίππους, στους 666 στις 6.000 σ.α.λ., με 850 Nm ροπής στις 2.300-4.500 σ.α.λ. Μαζί με τη μείωση του βάρους κατά 47 κιλά πέτυχε την καλύτερη αναλογία βάρους προς ισχύ στην κατηγορία του, στο 3,2. Η Urus Performante των 2.150 κιλών και 5.137 χλστ. μήκους επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ. στο 0-200 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ. και φρενάρει στο 100-0 χλμ./ώρα σε 32,9 μέτρα. Για την πέδηση φροντίζουν οι 10πίστονες δαγκάνες εμπρός με κεραμικούς δίσκους εμπρός 440×40 χλστ. και 370×30 χλστ. πίσω.

Παράλληλα, οι επαναρυθμισμένες λειτουργίες οδήγησης επιτρέπουν στον οδηγό της Urus Performante να επιλέξει την τέλεια ρύθμιση για κάθε περιβάλλον: Strada για περισσότερη άνεση, Sport για βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι και ευελιξία μέσω της τετραδιεύθυνσης, Corsa για αγωνιστικά χαρακτηριστικά και τη νέα Rally για διασκεδαστική οδήγηση σε χωμάτινους δρόμους.

Τέλος, οι πρώτες παραδόσεις της Urus Performante στους πελάτες της θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2022, με ενδεικτική τιμή στις 218.487 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store