Νέο Land Rover Defender αλά Camel Trophy

Η Land Rover πρόκειται να κατασκευάσει μια special έκδοση του Defender, την Trophy Edition, η οποία ξεχωρίζει με το χαρακτηριστικό χρώμα των τότε Defender Works V8 Trophy, που πρωταγωνιστούσαν στο Camel Trophy.

Το Land Rover Defender Trophy Edition είναι βαμμένο στην απόχρωση του παρελθόντος και φέρει μερικές ακόμα off road προσθήκες συγκριτικά με το εργοστασιακό μοντέλο. Για αρχή τοποθετήθηκε μια ειδική σχάρα στην οροφήπροστατευτικές ποδιές, αναδιπλούμενη σκάλα, ενσωματωμένος αεροσυμπιεστή καθώς κι ένα χρήσιμο ηλεκτρικό βαρούλκο! Για την τσαχπινιά οι σχεδιαστές της Land Rover έβαλαν και αυτοκόλλητα στις πόρτες, έτσι ώστε να υπάρχει εντονότερη σύνδεση με το Camel Trophy. Βέβαια τα νέα αυτοκόλλητα δεν φέρουν το σήμα της Camel για νομικούς λόγους, αλλά το μήνυμα έχει περαστεί! Από εκεί κι έπειτα προσφέρονται κι όλες οι ηλεκτρονικές ευκολίες του Defender, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, αλλά και το ClearSight RearView. Χάρη σε αυτό ο οδηγός μπορεί να δει στην οθόνη σημεία του δρόμου που δεν φαίνονται από τη θέση οδήγησης!

Η καρδιά του θηρίου είναι ο 6κύλινδρος 3λιτρος σε σειρά κινητήρας, με απόδοση 395 ίππους και 550 Nm ροπής. Η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,1 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 208 χλμ./ώρα. Τα άσχημα νέα σας τα αφήσαμε για το τέλος! Η ιδιαίτερη αυτή έκδοση του Defender θα κατασκευαστεί σε μόλις 220 κομμάτια, τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά στις αγορές της Βορείου Αμερικής. Η τιμή του ξεκινάει από τα 76.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store