Λάτρης της περιπέτειας το Toyota Yaris Cross Adventure

Καλά-καλά δεν παρουσιάστηκε το Yaris Cross και η Toyota άρχισε τις προσθήκες στην γκάμα του. Πρώτη και πιο περιπετειώδης, η Adventure.

Όπως φανερώνει και η ονομασία, προσανατολισμός του εν λόγω Yaris Cross είναι οι εκτός δρόμου περιπέτειες. Η εμφάνιση ακολουθεί το σκοπό, με διαφορετικούς προφυλακτήρες και πιο έντονες προστατευτικές ποδιές, ράγες οροφής και νέες ζάντες 18 ιντσών. Στο εσωτερικό οι αλλαγές παρουσιάζονται εξίσου εστιασμένες, με επενδύσεις piano black, διαφορετικό μοτίβο στις δερμάτινες επενδύσεις και μια χρυσή λωρίδα -Warm Gold το όνομά της- που διατρέχει το ταμπλό και τις πόρτες, να δίνει το δικό της τόνο στο διάκοσμο του Adventure.

Κατά τα λοιπά, έχουμε να κάνουμε με ένα κανονικό Yaris Cross. Την κίνησή του αναλαμβάνει το νέο υβριδικό σύνολο Dynamic Force, που συνδυάζει τον νέο 1.500άρη βενζινοκινητήρα 91 ίππων και 120 Nm ροπής κύκλου Attkinson με ηλεκτρικό μοτέρ 80 ίππων και 141 Nm, αποδίδοντας συνολικά 116 ίππους. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία του ανταγωνισμού, που είναι μπροστοκίνητος, το Yaris Cross στέλνει την ισχύ σε όλους τους τροχούς. Το σύστημα τετρακίνησης AWD-i κατανέμει τη ροπή στον πίσω άξονα κατά την εκκίνηση και την επιτάχυνση. Σε κανονικές συνθήκες, το Yaris Cross χρησιμοποιεί τους εμπρός τροχούς, αλλά όταν ανιχνευτούν συνθήκες χαμηλού συντελεστή πρόσφυσης, ενεργοποιείται αυτόματα η τετρακίνηση. Πέραν του Normal, υπάρχουν επίσης οι λειτουργίες Mud & Sand (για κίνηση σε ολισθηρά και ημιβαλτώδη εδάφη) και Rock & Dirt (για χώμα και πετρώδεις περιοχές).

Οι παραγγελίες για το πιο χωμάτινο Yaris Cross Adventure θα ανοίξουν στο δεύτερο τετράμηνο του έτους, με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Get it on Google Play Download on the App Store