Μεγάλη μπάλα από τη Maserati MC20 Fuoriserie

Η σχέση Maserati MC20 – Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι από τις πιο ερωτικές στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτή τη στιγμή. Ο Άγγλος αστέρας διατελεί παγκόσμιος πρεσβευτής της ιστορικής φίρμας από τη Μόντενα, με την ισχυρότερη δημιουργία στην ιστορία της να λειτουργεί ως ο τέλειος παρτενέρ για το προμοτάρισμα της «Τρίαινας».

Στα πλαίσια της κοινής τους πορείας, οι Ιταλοί ετοίμασαν μια μοναδική MC20 προς τιμήν του άλλοτε μέσου των Μαν. Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν και, φυσικά, της Εθνικής Αγγλίας. Ο Μπέκαμ δραστηριοποιείται ακόμα ενεργά στα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα, αλλά από το πόστο του προέδρου/συνιδιοκτήτη ομάδας. Της Inter Miami, συγκεκριμένα, από τη φανέλα της οποίας εμπνεύστηκε το τμήμα εξατομίκευσης Fuoriserie της Maserati, για να δημιουργήσει τη «σκοτεινή» MC20 που βλέπουμε. Το αμάξωμα είναι σε απόχρωση gloss black, με τα σήματα να ακολουθούν σε πιο ανοιχτόχρωμο μαύρο opaque φινίρισμα. Τα σήματα «MC20» στις πόρτες, αντίθετα, βάφονται ροζ, όπως και οι -εξαιρετικά πρωτότυπες χρωματικά- δαγκάνες της Brembo.

Ο συνδυασμός μαύρου-ροζ συνεχίζει στο εσωτερικό, όπου τα δέρματα και η alcantara «αλλάζουν πάσες» με τις ραφές. Στο τούνελ μετάδοσης συναντάμε μια πλακέτα, επίσης ροζ φινιρίσματος, που αναγράφει «For David (για τον Ντέιβιντ)» και αποσαφηνίζει πως η εν λόγω MC20, προορίζεται αποκλειστικά για τον Μπέκαμ.

Αλλαγές δεν υπάρχουν στα μηχανικά μέρη, συνεπώς ο 3.0 V6 twinturbo Nettuno (Ποσειδώνας) εξακολουθεί να παράγει 630 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 730 Nm στις 3.000-5.500 σ.α.λ. Ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβωτίο τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς μέσω και συνδράμει στο να επιταχύνει η ισχυρότερη Maserati παραγωγής όλων των εποχών, στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 2,9 δλ., στα πρώτα 200 χλμ./ώρα εντός 8,8 δλ. και πέρα από τα 325 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store