«Μασκοφόρος» το νέο ψηφιακό Opel Grandland

Μια μέρα μετά τις πρώτες εικόνες από το νέο Astra, η Opel παρουσιάζει το ανανεωμένο Grandland. Και όπως σε κάθε νέο μοντέλο από το Ρούσελχαϊμ, πρωταγωνιστής είναι η μάσκα.

Εκεί όπου συναντάμε άλλη μια εκτέλεση της τεχνοτροπίας Vizor, που πρωτογνωρίσαμε στο νέο Mokka. Η ενιαία μάσκα πλαισιώνεται από εντυπωσιακούς προβολείς, τα LED ημέρας των οποίων διαμορφώνουν ένα είδος οριζόντιας ορθής γωνίας. Συνολικά, ολόκληρο το επάνω μέρος του «προσώπου» στο Grandland (χωρίς «X» πλέον) θυμίζει μάσκα υπερήρωα, που παραπέμπει σε αναφορές της νεότητάς μας (Ζορό, Ρόμπιν, Χελωνονιντζάκια κλπ). Η SUV ναυαρχίδα της Opel εφοδιάζεται τώρα με σύστημα adaptive IntelliLux LED® Pixel Light. Τα 168 στοιχεία LED – 84 ανά προβολέα, όπως στο Opel Insignia – πετυχαίνουν μια ομαλή προσαρμογή της δέσμης, ανάλογα με την οδηγική κατάσταση και το περιβάλλον, χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς. Τα στοιχεία LED κάθε προβολέα παρατάσσονται σε ένα σύστημα matrix τριών σειρών όπου οι λειτουργίες εναλλάσσονται συνεχώς.

Η φιλοσοφία της πυξίδας αντανακλάται στο πίσω τμήμα. Το όνομα Grandland και το σήμα του κεραυνού της Opel βρίσκονται στο κέντρο της πίσω πόρτας. Άλλες σχεδιαστικές πινελιές δημιουργούν οι προφυλακτήρες και τα πλαϊνά πάνελ, που τώρα βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος καθώς και οι προστατευτικές ποδιές σε χρωματισμούς high-gloss black και silver. Το νέο Grandland διατίθεται επίσης με χαρακτηριστική δίχρωμη οροφή.

Στην καμπίνα των επιβατών κυριαρχεί το Pure Panel, όπου ψηφιακός πίνακας οργάνων και οθόνη συστήματος πολυμέσων ενσωματώνονται σε μια ενιαία διάταξη. Η κεντρική οθόνη αφής των 10 ιντσών είναι προσανατολισμένη στον οδηγό, ο οποίος μπορεί να συγκεντρώνεται στα καθήκοντά του δίχως η προσοχή του να διασπάται από το δρόμο. Επίσης, τα βραβευμένα καθίσματα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων, από ηλεκτρική ρύθμιση κλίσης μέχρι ηλεκτροπνευματική οσφυϊκή στήριξη, ενώ  Στη δερμάτινη εκδοχή τους προσφέρουν θέρμανση, ακόμα και εξαερισμό.

Η «ομπρέλα» των συστημάτων ασφαλείας είναι μεγάλη, αποτελούμενη από πανοραμική κάμερα 360 μοιρών, automatic parking assistant, αναγνώριση τυφλού σημείου, επικείμενης σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα και πεζών, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση σήμανσης και κόπωσης οδηγού, αλλά και ενεργό cruise control.

Οι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ συνεχίζουν, όπως φυσικά και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις.  Η Opel θα ανακοινώσει τις τιμές και θα ανοίξει τις παραγγελίες για το μεγαλύτερο SUV της, εντός των προσεχών εβδομάδων. Οι παραδόσεις του νέου – «made in Germany» στο εργοστάσιο του Άιζεναχ– Grandland θα αρχίσουν το φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store