«Μαυρισμένο» Toyota RAV4 Adventure Offroad

Η Toyota παρουσίασε το ανανεωμένο RAV4 στην Ιαπωνία, από την γκάμα του οποίου ξεχωρίζει το πακέτο Adventure Offroad: μια συστοιχία χαρακτηριστικών που τονώνει την εμφάνιση, αλλά και τις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Το Adventure Offroad Package II ξεχωρίζει από τη μαύρη βαφή «Gori Gori Black», που καλύπτει τη μάσκα, τους προφυλακτήρες και τα καλύμματα των καθρεπτών, συνδυαζόμενη με επίσης μαύρη απόχρωση στις 18άρες ζάντες αλουμινίου, τα περιμετρικά προστατευτικά του αμαξώματος και την οροφή, η οποία διαθέτει και σχάρα. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να θυμίζει τις βασικές εκδόσεις αυτοκινήτων από τα 90’s, με τους άβαφους προφυλακτήρες, αλλά εδώ η διαμόρφωσή τους δεν εξυπηρετεί τη μείωση του κόστους.

Αντιθέτως, η συγκεκριμένη βαφή είναι ακριβότερη από το χακί του αμαξώματος, καθότι ειδικά επεξεργασμένη για αντοχή στις γρατζουνιές και τα χτυπήματα. Με άλλα λόγια, ιδανική για εκτός δρόμου κίνηση όπου πετραδάκια και κλαδιά καραδοκούν. Στο off roading προσανατολίζονται και τα μεικτά ελαστικά της Falken (225/60/Ρ18), οι προστατευτικές ποδιές χαμηλά στους προφυλακτήρες (επίσης «Gori Gori Black») και η αυξημένη διαδρομή της ανάρτησης κατά 10 χλστ., που ανεβάζει το συνολικό «αέρα» του αμαξώματος από το έδαφος στα 218 χλστ.

Στο εσωτερικό, βρίσκουμε πορτοκαλί πινελιές στις ραφές και στην επένδυση γύρω από τους αποθηκευτικούς χώρους, παράλληλα με το ανάγλυφο σήμα «Offroad Adventure» στο ταμπλό. Ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών είναι στάνταρ στο περιπετειώδες RAV4, όπως και η οθόνη αφής των 10,5 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Οι αναβαθμίσεις του μοντέλου για την αγορά της Ιαπωνίας περιλαμβάνουν μέχρι ψηφιακό κεντρικό καθρέπτη, με δυνατότητα καταγραφής από κάμερες εμπρός-πίσω και αποθήκευση των εικόνων/βίντεο σε κάρτα SD.

Στο μέτωπο των κινητήρων δεν υπάρχουν αλλαγές, όπερ σημαίνει πως η βάση της γκάμας απαρτίζεται από τον 2.0λιτρο βενζινοκινητήρα των 175 ίππων, σε μπροστοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, στη συνέχεια έχουμε το υβριδικό των 218 ίππων και στην κορυφή το plug-in hybrid, με τους 306 ίππους. Οι τιμές ξεκινούν από τα 2.938.000 γεν (20.474 ευρώ) και φτάνουν μέχρι τα 5,63 εκατ. γεν (39.255 ευρώ) για το απλό RAV4, ενώ για το Adventure Offroad Package II -που συνδυάζεται αποκλειστικά με το υβριδικό σύνολο των 218 ίππων- οι τιμές ποικίλουν από 3,884.000 έως 4.503.000 γεν (27.060-31.175 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store