Ανανέωση ουσίας και στυλ για το Mazda MX-30

Η Mazda ανανεώνει το MX-30, στοχεύοντας στη βελτίωση της φόρτισης και της αποδοτικότητας του ηλεκτρικού συνόλου, σε συνδυασμό με μικρές προσθήκες στο εμφανισιακό σκέλος.

Το ανανεωμένο ηλεκτρικό crossover παραμένει κατά μεγάλο ποσοστό απαράλλαχτο σχεδιαστικά, έχοντας πλέον δυο επιπλέον διαθέσιμους χρωματικούς συνδυασμούς. Τα χρώματα Jet Black και Zircon Sand (μια φυσική μπεζ απόχρωση, εμπνευσμένη από το ζιρκόνιο) συνθέτουν διχρωμία με την οροφή και τις κολώνες, οι οποίες βάφονται σε ασημί χρώμα (αντί του κλασικού μαύρου). Όποιος θέλει μαύρο το πάνω μισό του MX-30, μπορεί να επιλέξει το κόκκινο Soul Red Crystal για το αμάξωμα και να δημιουργήσει την -σύμφωνα με τη Mazda- πιο σπορ οπτική του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η νέα τεχνοτροπία Urban, που αναμιγνύει τις κατάμαυρες επενδύσεις σε ταμπλό-«ουρανό» με γκρι και λευκές πινελιές, αλλά και καφέ απόχρωση σε κεντρική κονσόλα, πλαϊνά καθισμάτων και επενδύσεις θυρών. Ιδιαίτερα για την κεντρική κονσόλα, η παρουσία ξύλινης επένδυσης ανεβάζει επίπεδο το διάκοσμο και προσδίδει μια premium χροιά στην καμπίνα.

Η Mazda επικεντρώθηκε περισσότερο στη βελτίωση των χαρακτηριστικών του ηλεκτρικού της μοντέλου. H ισχύς του ηλεκτροκινητήρα παραμένει στα 145 άλογα και τα 265 Nm, όμως πλέον η μπαταρία των 35,5 kWh υποστηρίζει τριφασική φόρτιση AC 11 kW. Η μέγιστη τάση έχει επίσης αυξηθεί από 40 kW σε 50 kW, κατεβάζοντας το χρόνο φόρτισης από το 10 στο 80% σε μόλις 26 λεπτά. Παράλληλα, έχει βελτιωθεί ο ήχος που παράγει το MX-30 και βοηθά τους υπόλοιπους χρήστες να αντιλαμβάνονται το πέρασμά του. Η χροιά του συστήματος προσομοιώνει την παραγόμενη ποσότητα ισχύος, αναλόγως πατήματος γκαζιού, ούσα παρόμοια με άλλους ήχους που ακούγονται όταν το αυτοκίνητο κινείται, όπως ο θόρυβος από τα ελαστικά και τον αέρα.

Το ανανεωμένο MX-30 αναμένεται να πατήσει στα εδάφη της Ελλάδας τον Ιούλιο.

Get it on Google Play Download on the App Store