Άκρως αεροδυναμική η νέα σπορ Mercedes

Γκάζι προς το ηλεκτρικό μέλλον πατάει η Mercedes-AMG, μέλλον που θα «εκτεθεί» με περισσότερες λεπτομέρειες από την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα αποκαλυφθεί το concept Vision AMG.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, Gordon Wagener, δημοσίευσε μάλιστα ένα teaser σκίτσο του concept στα social media και επιβεβαίωσε την αποκάλυψή του για τις 19 Μαΐου. Στο teaser απεικονίζεται ένα σπορ αυτοκίνητο που έχει το ίδιο αεροδυναμικό σχήμα με το Vision EQXX της Mercedes, το οποίο τον περασμένο μήνα κάλυψε 1000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, κατά τη διάρκεια ταξιδιού από τη Γερμανία στη Γαλλία.

Αν και το Vision EQXX δεν προορίζεται για παραγωγή, υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να δούμε ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο όπως το επερχόμενο Vision AMG να λανσαριστεί γύρω στο 2025. Εκείνη η χρονιά θεωρείται κομβική, καθώς η φίρμα από τη Στουτγκάρδη θα στραφεί μόνιμα σε ηλεκτρικές πλατφόρμες και πρότζεκτς, ξεκινώντας με τρία ευέλικτα σχέδια που θα τη μεταφέρουν στην πλήρως ηλεκτροκίνητη εποχή της. Κάτι που έχει προγραμματιστεί για το 2030. Οι πλατφόρμες θα περιλαμβάνουν το MB.EA για τα μεσαία και μεγάλα μοντέλα της, το Van.EA για ελαφριά επαγγελματικά οχήματα και η AMG.EA για μοντέλα υψηλών επιδόσεων της AMG.

Η AMG, θυμίζουμε, έχει μεγάλη εμπειρία με την ηλεκτρική ενέργεια. Ήταν εκείνη που τάραξε για πρώτη φορά τα νερά, το 2014, με την SLS AMG Electric Drive. Ήταν το πιο γρήγορο και ισχυρό EV στην αγορά εκείνη την εποχή, χάρη στην ισχύ των 740 ίππων. Έκτοτε, η AMG έχει εφοδιαστεί με περισσότερη εμπειρία, ιδιαίτερα στους τομείς της φόρτισης και ανάκτησης ενέργειας, από το πρόγραμμά της στη Formula 1.

Πρόσφατα δε, εξαγόρασε την ειδική σε ηλεκτρικούς κινητήρες Yasa, μια εταιρεία γνωστή για τους κινητήρες που προσφέρουν υψηλή ισχύ και χαμηλό βάρος.

Get it on Google Play Download on the App Store