«Διαμάντι» η νέα Mercedes GLC Coupe

Η Mercedes παρουσίασε την ανανεωμένη GLC Coupe, στην οποία ξεχωρίζει η νέα μάσκα και χαρακτηρίζεται από την αύξηση της ισχύος.

Εμφανισιακά το κουπέ-SUV από την Στουτγάρδη φέρει νέα φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, με διαφορετικά γραφικά και πιο δυναμική διαρρύθμιση. Στη μετόπη ιδιαίτερο χαρακτήρα προσδίδει η νέα μάσκα, τεχνοτροπίας «diamond block», με την οποία οι γρίλιες φαίνονται σαν να είναι καλυμμένες από ένα πλέγμα διαμαντιών. Πίσω, εκτός από τα ανανεωμένα φωτιστικά σώματα, συναντάμε ανασχεδιασμένο διαχύτη και αυξημένη χρήση χρωμίου.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένη Mercedes «δικάζει» τους πάντες (+video)

Εντός της καμπίνας επιβατών, η οθόνη των 10,25 ιντσών και το σύστημα πολυμέσων MBUX δεν θέλουν πολύ για να κεντρίσουν τα βλέμματα. Προς όφελος της εργονομίας, το περιστροφικό χειριστήριο στην βάση της κεντρικής κονσόλας έχει αντικατασταθεί από ένα touchpad, ενώ το νέο τιμόνι επίσης προσφέρει αυξημένες δυνατότητες ρύθμισης των παραμέτρων του MBUX. Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών αποτελεί ένα ακόμα highlight στην προηγμένη εικόνα του εσωτερικού του γερμανικού SUV, συνοδευόμενος από έναν νέο χρωματικό συνδυασμό για τις δερμάτινες επενδύσεις, ονόματι Magma Grey.

Διαβάστε επίσης: Νέα Mercedes GLC με αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες

Κάτω από το δυναμικό αμάξωμα, πρωτοστατεί η αύξηση της ιπποδύναμης για την GLC 300 4MATIC. Ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος αποδίδει πλέον 258 ίππους, από 245, παραμένοντας στα 370 Nm ροπής. Στο πετρελαιοκίνητο στρατόπεδο συναντάμε ένα επίσης 2λιτρο μοτέρ, σε 3 διαφορετικές εκδοχές: με ένα τούρμπο και χαμηλή πίεση στα 163 άλογα και 360 Nm ροπής για την GLC 200 d, η ίδια διάταξη βελτιωμένη στα 194 άλογα και 400 Nm για την GLC 220 d, για να φτάσουμε στα δύο τούρμπο και τους 245 ίππους -μαζί με 500 Nm ροπής- για την GLC 300 d. Όλες οι εκδόσεις διατίθενται αποκλειστικά με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Get it on Google Play Download on the App Store