Ιδού η πρώτη ηλεκτρική Mercedes-Maybach EQS

Ένα ακόμα πρωτότυπο μοντέλο παρουσίασε η Mercedes στην έκθεση του Μονάχου, την επιβλητική Maybach EQS SUV, με την έκδοση παραγωγής του να αναμένεται εντός του 2023 και να μην έχει μεγάλες διαφορές από το πρωτότυπο μοντέλο.

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, θα σταθείτε για ώρα στην ευμεγέθη, κλειστή, μάσκα της Maybach EQS SUV, καθώς και στα εξαιρετικά αιχμηρά φωτιστικά σώματα. Εντυπωσιακό όμως είναι και το τελείωμα του εμπρόσθιου προφυλακτήρα που έχει ενσωματωμένο διαχύτη. Πηγαίνοντας προς το πίσω μέρος, οι αεροδυναμικές ζάντες των 24 ιντσών κόβουν την ανάσα, με τις πόρτες να ανοίγουν αυτόματα, όπως κι οι χειρολαβές τους όταν κάποιος θελήσει να μπει στο πολυτελές μοντέλο. Όμορφα είναι και τα οπίσθια φωτιστικά σώματα που ενώνονται με μια LED γραμμή. Η καμπίνα προσφέρει όλα εκείνα που περιμένει κανείς από ένα μοντέλο της Maybach. Δηλαδή πολυτέλεια στον υπερθετικό βαθμό. Πέρα από το φουτουριστικό τιμόνι που νομίζεις ότι έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και το γνώριμο πλέον Hyperscreen. Οι χώροι είναι πλούσιοι με όλους τους επιβάτες να απολαμβάνουν ευρυχωρία και πλήθος ανέσεων. Έτσι στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων έχουν τοποθετηθεί οθόνες για την ψυχαγωγία των πίσω επιβατών, με την κονσόλα να εκτείνεται μέχρι πίσω και να ξεχωρίζει το βάζο για λουλούδια, αλλά και οι ποτηροθήκες! Βέβαια η Mercedes αποσκοπεί στους τυχερούς επιβάτες της Maybach να προσφέρει αναδιπλούμενα τραπέζια σε κάθε πίσω επιβάτη, ποτήρια για σαμπάνια και ψυγείο.

Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά η Mercedes δεν αποκάλυψε, μόνο πως θα «πατάει» στην νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της μάρκας. Το πολυτελές EQS SUV αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα την επόμενη χρονιά και θα ακολουθήσει μια ακόμη πιο πολυτελής Maybach έκδοση, με την Mercedes να δηλώνει πως η αυτονομία του αυτοκινήτου θα αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα, κατά WLTP.

Get it on Google Play Download on the App Store