Νέα Mercedes Concept EQG: Η ηλεκτρική G-Class!(+video)

Ένα ακόμα μοντέλο παρουσιάζει η Mercedes στην έκθεση του Μονάχου τo Concept EQG, προλογίζοντας έτσι την ηλεκτρική έκδοση της θρυλικής G-Class. Παρά τον εναλλακτικό τρόπο κίνησης το θηριώδες μοντέλο θα διατηρεί τις εκτός δρόμου ικανότητές του!

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η EQG Concept βρίσκεται κοντά στο μοντέλο παραγωγής, μιας και οι διαφορές σε επίπεδο σχεδίασης αναμένεται να είναι πολύ μικρές, αφού το concept μοντέλο διατηρεί τα περισσότερα μέρη του αμαξώματος από την 2ης γενιάς G-Class (W463). Μπροστά υπάρχει μια μεγάλη, κλειστή και φωτιζόμενη περιμετρικά μάσκα, ενώ εντυπωσιακή είναι κι η διχρωμία του αμαξώματος. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι φωτιζόμενες LED μπάρες στην οροφή, καθώς και τα πλαϊνά προστατευτικά. Το look της ηλεκτρικής EQG ολοκληρώνεται από τις τεράστιες ζάντες των 22 ιντσών, αλλά και το ιδιαίτερο κουτί αποθήκευσης πίσω, εκεί που κάποτε ήταν ο εφεδρικός τροχός των G-Class.

Η Mercedes τηρεί σιγήν ιχθύος σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της EQG Concept, μιας και το αυτοκίνητο βρίσκεται στη φάση εξέλιξης ακόμα. Αυτό που έγινε γνωστό όμως, είναι πως η EQG θα εφοδιάζεται με τέσσερις ξεχωριστά ελεγχόμενους ηλεκτροκινητήρες κι ένα κιβώτιο 2 ταχυτήτων που θα προσφέρουν δύναμη αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της G-Class. Εν αναμονή της επίσημης πρεμιέρας της EQG για την οποία δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί τελική ημερομηνία!

Get it on Google Play Download on the App Store