Nέα Mercedes E-Class με TikTok, Zoom, selfie κάμερα!

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε τη νέα E-Class εκ των έσω αρχικά, με τα πρώτα σεντάν μοντέλα να φτάνουν στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες το καλοκαίρι του 2023. Το ταμπλό της δεν έχει καμία απολύτως σχέση με της υπάρχουσας E-Class, αφού ακολουθεί το μοτίβο με τις μεγάλες οθόνες που έχουμε δει στα μεγάλα σύγχρονα αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας. Ουσιαστικά θα είναι σαν ένα smartphone σε μεγέθυνση

Η γερμανική φίρμα υπόσχεται μια ιδιαίτερα καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας στους μελλοντικούς πελάτες της νέας E-Class. Μουσική, παιχνίδια και streaming υπό όλες τις συνθήκες, χάρη στη νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική, το νέο, πολύ ισχυρό κεντρικό ενσωματωμένο υπολογιστή και την τεχνολογία 5G. Η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια της Superscreen MBUX εκτείνεται μέχρι την κεντρική οθόνη και ενσωματώνει άπειρες λειτουργίες.

Με το νέο Active Ambient Lighting με Sound Visualisation, οι επιβάτες της νέας E-Class μπορούν να βιώσουν μουσική με τρεις αισθήσεις: ήχο με την τεχνολογία Dolby Atmos, αίσθηση από το προαιρετικό σύστημα ήχου Surround Burmester 4D και όραση, από τη φωτεινή λωρίδα του Active Ambient Lighting, όπου ανάλογα τον ήχο αλλάζει ο φωτισμός. Ο συνοδηγός έχει και αυτός μπροστά του μια οθόνη για να μην είναι… παραπονεμένος, από όπου μπορεί να παρακολουθήσει τηλεόραση, βίντεο κ.λπ.

TikTok, Webex, Zoom και Angry Birds!

Στην κεντρική οθόνη είναι διαθέσιμες διάφορες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα TikTok, το παιχνίδι Angry Birds, η εφαρμογή Webex, το Zoom για τα meetings κ.λπ. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει κάμερα για selfie, που είναι τοποθετημένη στο πάνω μέρος του ταμπλό. Επειδή η καθημερινή οδήγηση έχει και τις συνήθειες ρουτίνας, η νέα E-Class θα έχει και επιλογές «ρουτίνας» για τη θέρμανση, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που αρέσει στον χρήστη και διάφορες ακόμα λειτουργίες της καθημερινότητας. Για τη βελτίωση της ευεξίας θα φροντίζουν τα συστήματα Energizing Comfort και Thermotronic με ψηφιακό έλεγχο εξαερισμού. Καταπραϋντικοί ήχοι, μασάζ και ειδικός φωτισμός θα κάνουν τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο ευχάριστη.

Οι αγοραστές της E-Class θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων εσωτερικού χώρου. Με δύο στυλ εμφάνισης (Classic και Sporty) και τρεις λειτουργίες (Navigation, Assistance, Service), τα γραφικά των οθονών μπορούν να εξατομικευτούν. Τα φυσικά χειριστήρια είναι ελάχιστα, αφού όπως μπορούμε να διακρίνουμε περιορίζονται μόνο στους διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα. Μένει λοιπόν να δούμε τη νέα Mercedes-Benz E-Class και από έξω.

Get it on Google Play Download on the App Store