Νέο διθέσιο Mercedes-Will.I.AMG με G-Class φόντο

Η γκάμα σπορ αυτοκινήτων της Mercedes-AMG έχει μεγαλώσει, με τελευταία προσθήκη τη C 43, η οποία χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα μετάδοσης με την SL43. Οι Γερμανοί, όμως, δεν… κάθονται ήσυχοι. Εξελίσσουν το επερχόμενο GT και ετοιμάζουν ένα νέο μοντέλο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη will.i.am.

Το μοντέλο αναφέρεται ως Will.I.AMG στα κοινωνικά δίκτυα της Affalterbach, όπου διαβάζουμε πως θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Μαΐου. Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για ένα μοντέλο που θα κατασκευάζεται μόνο κατά παραγγελία. Όπως αναφέρεται στις εν λόγω σελίδες «δημιουργήθηκε ένα αυτοκίνητο για τη Mercedes-AMG που θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση προγραμμάτων μηχανικής στα σχολεία της πόλης, ώστε να προετοιμαστεί η νεολαία μας για ένα τεχνολογικό αύριο».

Τα teaser που συνοδεύουν την ανακοίνωση κάνουν προεπισκόπηση του σχεδιασμού του λεγόμενου Will.I.AMG, που είναι και το ανεπίσημο όνομά του. Είναι ένα δίπορτο κουπέ με πόρτες που ανοίγουν αντίθετα, πολυτελές εσωτερικό, προφίλ παρόμοιο με αυτό της AMG GT, λεπτά πίσω φώτα, τροχούς που κανονικά θα περιμέναμε να βρούμε σε μια Maybach και πανοραμική οροφή.

Ωστόσο, τα εμφανή σημεία του αυτοκινήτου είναι πολύ λίγα, όπως για παράδειγμα το εμπρός μέρος του, που είναι εμπνευσμένο από το G-Wagen. Τα στιβαρά φτερά του 4×4, οι στρογγυλοί προβολείς και η μάσκα παρόμοιου στυλ, καθώς και οι μεγάλες πλαϊνές εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, είναι ευδιάκριτα.

Περαιτέρω στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά και προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε, για παράδειγμα, ποια πλατφόρμα χρησιμοποίησε η Mercedes-AMG στην ανάπτυξη του αυτοκινήτου, ούτε τι κινητήρα του «φόρεσε». Ευτυχώς, όμως, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να μάθουμε, καθώς όπως είπαμε, την Πέμπτη έχουμε πρεμιέρα!

Get it on Google Play Download on the App Store